Europa i Svijet
Hrvatska
Ženska U20 reprezentacija se vraća u B diviziju

Ženska U20 reprezentacija se vraća u B diviziju

Autor: Saša Ćirić

Novi poraz naših djevojaka u Mađarskoj. Ovaj put presnažne su bile Ruskinje.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina će sutra u 11:00 pokušati izbjeći posljednje mjesto na europskoj smotri. Protivnik našim djevojkama bit će reprezentacija Slovačke, koja je u razigravanju izgubila od Slovenije.

Utakmica je imala sličan tijek kao i većina ostalih na ovom prvenstvu. Naše djevojke su fizički parirale Ruskinjama veći dio prve četvrtine, a 1:20 prije kraja je Karla Erjavec tricom smanjila na -4 (18-14). Činilo se u tim trenucima da bi izabranice Linde Antić Borak mogle do važne pobjede, ali po tko zna koji put kobna druga četvrtina je srušila sve nade. Mlade Ruskinje su u tom periodu postigle 24 poena, a našoj vrsti su dozvolile tek 6, pa se na poluvrijeme otišlo s visokih 24 poena razlike (44-20). Razlika je do kraja samo rasla do konačnih 97-51.

U pobjedničkim redovima najefikasnija je bila Eleonora Oleynikova (20 poena, 7 asistencija, 4 ukradene lopte), a po 15 poena postigle su Viktoria Zavialova i Daria Repnikova. Jedina dvoznamenkasta u našim redovima bila je gorespomenuta Erjavec s 13 poena, ali je izgubila čak 9 lopti.

Ovim porazom su se naše djevojke oprostile od A divizije, u kojoj su plesale samo jedno ljeto.