Europa i Svijet
Hrvatska
Ženska U20 reprezentacija teško poražena od domaćina

Ženska U20 reprezentacija teško poražena od domaćina

Autor: Saša Ćirić Photo: fiba.basketball.europe

Težak dan za hrvatske košarkaške selekcije.

Nakon momaka iz U17 reprezentacije, ni djevojke iz U20 selekcije nisu imale dobar dan. 

U dvoboju C skupine Eurobasketa koji se igra u mađarskom Sopronu, naše djevojke su imale težak zadatak protiv jako dobre domaće ekipe. Mađarice su u susret ušle furiozno, te su u samom startu napravile veliku razliku. Na prvi ubačaj iz igre smo čekali gotovo osam minuta, kada je Josipa Silov pogodila tricu za 19-5. Prva četvrtina je završila rezultatom 29-7, pa je domaći izbornik Laszlo Cziczas odlučio malo rotirati. Uslijed toga, naše djevojke su stabilizirale igru i rezultat, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 47-23. 

U drugi dio su izabranice Linde Antić Borak izašle energičnije i odlučnije, te su stvarale otvorene šuteve. Međutim, ruka nije bila mirna, dok su s druge strane Mađarice pogađale iz svih pozicija. Govoreći konkretnim brojkama, domaća ekipa je iz igre imala solidnih 49% šuta, dok su mlade Hrvatice šutirale slabih 25%. Mađarska je slavila rezultatom 86-51.

Livia Gereben (18 poena, 8 skokova) i Veronika Kanyasi (15 poena, 5 asistencija) su predvodile Mađarsku, dok su kod Hrvatske jedine dvoznamenkaste bile Matea Tadić i Anđela Katavić s po 12 poena.