Hrvatska
Ziceri i bacanja zaustavili preokret Dubrave protiv Cibone

Ziceri i bacanja zaustavili preokret Dubrave protiv Cibone

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

FAVBET Premijer liga

U posljednjoj utakmici 10.kola Favbet Premijer lige Cibona je pred ispunjenom dvoranom u Dubravi svladala domaćina 78:73. Odlično otvaranje Dubrave (12:3) potrajalo je prvih pet minuta, a Cibona je do prve prednosti stigla početkom druge četvrtine kada je Domagoj Vuković zabio bacanje za 24:23. 

Na odmor nakon trice Ivana Majcunića gosti odlaze s +6 (41:35). Serijom 12:0 sredinom treće četvrtine Cibona ima najvećih +17 (47:30). Dubrava u tim trenucima nije imala rješenja u napadu pa se trener Jeronimo Šarin okrenuo agresivnoj obrani u posljednjoj četvrtini kada je Cibona ubacila samo 6 poena za osam minuta. Na nešto više od dvije minute prije kraja stigla su Lavovi na minus 4 (71:67) ali večeras više od toga nisu mogli. Opet su domaćini u završnici promašivali slobodna bacanja, a sve je bilo je riješeno nakon trice i dodatnog bacanja Aleksandra Aranitovića.

”Čestitam Ciboni na pobjedi. U planu ove utakmice nam je bila ideja da u posljednjoj četvrtini maksimalno dignemo intenzitet igre i da pokušamo slomiti Cibonu s obzirom na njihove probleme s malim brojem igrača. Otišli su nam na malo veću razliku u trećoj četvrtini, a nakon što smo uspjeli doći blizu u završnici uz manjak koncentracije i promašena bacanja i zicere i nismo mogli više. Opet se vidjelo to neiskustvo u završnici, a može nas veseliti sve bolja igra u obrani”…kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

”Uspjeli smo izvući ovu utakmicu bez obzira što smo imali jednu sigurnu prednost. Zasluge tome idu i Dubravi koja je odigrala agresivno, a mi smo jednostavno pali uslijed malih rotacija. Ušli smo u previše izgubljenih lopti i grešaka gdje smo Dubravi davali kontranapade kroz koje su hvatali priključak. Trebamo se sada odmoriti pred novu seriju utakmica jer se osjeti na momcima da izdržavaju sve teže i teže. Na sreću nemamo još ozljeda i nestrpljivo čekamo da se nešto poduzme po pitanju rostera.”..kazao je Jakša Vulić, trener Cibone.

Ivan Perasović je ubacio 21 poen uz 6 skokova. Vuković je dodao 18 uz 11 skokova i 8 asistencija, a Aranitović 13. Kod Dubrave Toni Ročak je ubacio 17, a Karlo Vragović 12 poena.

Dubrava već u srijedu gostuje kod Bosca u osmini finala SuperSport Kupa Krešimira Ćosića, a dan kasnije i u Zadru u 11.kolu Favbet Premijer lige. Cibona u petak dočekuje Šibenku u Favbet Premijer ligi.

Standings provided by Sofascore