Hrvatska
Žilavec najavio promjene u dvorani kojima će se dodatno istaknuti uloga Krešimira Ćosića u zadarskoj košarci

Žilavec najavio promjene u dvorani kojima će se dodatno istaknuti uloga Krešimira Ćosića u zadarskoj košarci

Autor: 057info Photo: 057info (L.P.)

Godišnjica smrti Krešimira Ćosića

Prošlo je 27 godina otkada nas je napustio najveći košarkaš Zadra i Hrvatske Krešimir Ćosić. Nekadašnji igrač, trener i sportski djelatnik Zadra i hrvatske reprezentacije, a potom i uspješan diplomat zaslužan za priznanje Republike Hrvatske, preminuo je u Baltimoreu 25. svibnja 1995. godine u 47. godini života.

Počast velikanu tradicionalno je odana kod spomenika uz dvoranu na Višnjiku koja nosi njegovo ime. Vijence su položili predstavnici KK Zadar, udruge Krešimir Ćosić, ŠC Višnjik i Županijskog košarkaškog saveza.

- Krešo je bio uzor na koji se i danas možemo osloniti i raduje me da već sutra sve naše mlade kategorije odlaze na završnicu državnog prvenstva, što pokazuje da slijedimo njegove postavke. Nadam se da će netko od naših mladih igrača poći njegovim stopama, rekao je u ovoj prilici direktor KK Zadar Željko Žilavec, javlja portal 057info

Najavio je kako će u samoj dvorani biti promjena kojima će se dodatno istaknuti njegova uloga u zadarskoj košarci.

- Nema toga novoga što se o Kreši može reći. Bio je veliki čovjek i veliki košarkaš ispred svoga vremena, na tim temeljima mi i dalje živimo, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Zadarske županije Marin Vrsaljko.