Hrvatska
Zlatnim kadetima priznanje HOO-a

Zlatnim kadetima priznanje HOO-a

Autor: HKS

Dvadesetak dana po osvajanju naslova europskih prvaka U16 reprezentacija dobila i priznanje HOO-a

Na 27. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović održana je svečanost uručenja godišnje nagrade HOO-a koja nosi ime nikad prežaljenog “košarkaškog Mozarta”.

Za ovogodišnje 12. izdanje Nagrade Dražen Petrović mogli su konkurirati sportašice i sportaši mlađih dobnih kategorija rođeni 1998. godine i mlađi te sportaši, najveće nade hrvatskog sporta, rođeni 2002. godine i mlađi. 

U prepunom Draženovu muzeju, u nazočnosti brojnih sportaša i uglednika, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zorno je pojasnio laureatima što znači biti dobitnik ovog priznanja:

“Među dobitnicima Draženove nagrade svojedobno su bili i Sandra Perković i Filip Hrgović, čije su karijere otišle u nebo. Vjerujem da i vas to čeka… Žao mi je što ovom prigodom moram apostrofirati i jedan problem, a to je ženski ekipni sport. Ove godine nemamo niti ekipnih dobitnica nagrade jer nije bilo kandidatura. Na rujanskoj sjednici Vijeća HOO-a odlučili smo poduzeti akciju u vidu poticaja za naš ženski sport.”

Naša zlatni U16 reprezentativci (Matej Bošnjak, Ivan Perasović, Roko Prkačin, Filip Paponja, Boris Tišma, Lukša Buljević, Hrvoje Majcunić, Ante Perkušić, Dominik Rašić, Tomislav Ivišić, Duje Brala i Mario Krešić)  očekivani su dobitnici u kategoriji najuspješnije momčadi mlađih dobnih kategorija, a nagradu su zaslužili osvajanjem naslova europskih prvaka u Novom Sadu u kolovozu.

U ostalim kategorijama dobitnici su:  

  • najuspješnija sportašica mlađih dobnih kategorija Nika Klepac (taekwondo),
  • najuspješniji sportaš mlađih dobnih kategorija Marino Bloudek (atletika),
  • najuspješniji sportski par, štafeta ili posada Anton i Patrik Lončarić (veslanje)
  • najveća nada u konkurenciji mladih sportašica Ana Viktorija Puljiz (judo)
  • najveća nada u konkurenciji mladih sportaša Mili Poljičak (tenis). 

Čestitamo dobitnicima i dobitnicama ove prestižne nagrade i nadamo se nastavku uspješnih nastupa svih naših mladih sportaša!