Europa i Svijet
Regija
Zmajčeki šokirali Partizan

Zmajčeki šokirali Partizan

Crno-bijelima je presudila loša treća četvrtina.

U jednom od klasika regionalnog natjecanja u okviru devetog kola ABA lige Partizan NIS je dočekao Petrol Olimpiju. Iako se Beograđani nisu nalazili u dobrom momentu poslije uvjerljivog poraza od Albe te rastanka sa Samuelsom ipak su bili favoriti uoči početka dvoboja.

Tako su i počeli ovaj meč. Agresivno i brzo, pa su nakon manje od pet minuta igre otišli na dvoznamenkastu prednost (14-4) što su održavali sve do kraja ovog prve četvrtine koju su riješili s 20-9 u svoju korist. Kada su košem Gavrilovića poveli 22-9 izgledalo je da će meč biti jednosmjerna ulica. Međutim tako nije mislio jedan čovjek. Bio je to Jan Špan koji je serijom trica pokrenuo svoj tim i doveo ga na samo poen zaostatka ( 26-25) šest i pol minuta do kraja poluvremena.

Od tada pa do zadnje minute Partizan je imao prednost koja je dosezala pet poena, a onda gosti prave seriju grešaka što Partizan koristi i nevjerojatnom tricom Marinkovića sa svoje polovine prvih 20 minuta igre završava s plus deset (45-35).

FOTO: KK Partizan NIS

Od samog početka treće četvrtine Olimpija počinje loviti Partizan i u 28. minuti napokon uspijeva. Ljubljančani su došli do vodstva od 56-57 što su do kraja četvrtine povećali na 58-61. U uzbudljivoj posljednjoj dionici gledali smo rezultatsku klackalicu gdje je vodstvo išlo čas na jednu, čas na drugu stranu, a gosti su u sam finiš ušli s prednošću od tri poena (76-73). Tada Gavrilović realizira dva slobodna bacanja, a Lorbek gubi loptu što Williams-Goss koristi i Partizan vodi 77-76 41 sekundu prije kraja.

I onda Partizan gine od svog najjačeg oružja u ovom susretu. Dva puta gosti promašuju i dva puta hvataju loptu u napadu, a do tog su momenta imali ukupno tri naspram Partizanovih čak 24 ofanzivnih skokova. Poslije drugog skoka Marinković pravi faul, a Lorbek realizira oba slobodna bacanja i postavlja, ispostavilo se, konačan rezultat jer je Partizan loše izveo zadnji napad te je Veličković promašio šut za pobjedu. Na kraju Partizan Nis – Petrol Olimpija 77-78.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Špan s 20 i Oliver sa 16 poena, dok je kod domaćina Gavrilović odigrao utakmicu sezone ubacivši 17 koševa, čemu je dodao 11 skokova i tri asistencije. Hrvatski reprezentativac Roko Badžim odigrao je solidnu partiju te je dvoboj završio s devet poena, dva skoka i dvije asistencije za manje od 20 minuta igre.