Hrvatska
Zoran Vrkić je bogat čovjek

Zoran Vrkić je bogat čovjek

Autor: Branko Tabak

Nije u šoldima sve...

Zorana Vrkića je košarka učinila bogatijim čovjekom. Ne mislimo pri tome na novce koje zarađuje igrajući košarku već na bogatstvo upoznavanja novih sredina, kultura i običaja. Prošlu sezonu započeo je u Rumunjskoj, a završio na Tajvanu. Sada e skrasio u Meksiku. Njegov novi klub je Plateros Fresnillo i 17. mu je u karijeri. 

Vrkić je profesionalnu karijeru počeo u slovenskoj Postojni, da bi preko Dubrovnika i Šibenika došao do Splita. U žutom je dresu proveo dvije sezone i prvi put igrao u regionalnoj ligi, a solidne partije su mu donijele angažman u Union Olimpiji. U Ljubljani se nije dugo zadržao pa je preko grčkog Peristerija i talijanske druge lige došao do Zadra. Za klub sa sjevera Dalmacije Vrkić je potpisao u sezoni kada je Zadar igrao samo A1 ligu te je trebao predstavljati veliko pojačanje u lovu na povratak u regionalno natjecanje. Ipak, njegov je boravak u klubu bio razočaravajuć, te je na koncu u Ligi za prvaka u prosjeku igrao tek 11 minuta. 

Uslijedio je povratak u Grčku, ovaj put u Ikaros, gdje je ponovno odigrao vrlo dobru sezonu koja mu je donijela transfer u ACB ligu. Nakon godine dana provedene na klupi Bilbaa vratio se u Šibenik i predvodio momčad s Baldekina do polovičnog učinka u Ligi za prvaka. Karijeru je nastavio u Baskiji, ovaj put u San Sebastiánu gdje je pružio solidne partije. Premda se očekivalo da nastaviti igrati na zapadu, vratio se u regionalnu ABA ligu i potpisao za makedonski Karpoš. U klubu iz Skopja imao je značajnu ulogu te je u 21 utakmici ABA lige prosječno doprinosio s 11.7 poena i 3.4 skoka. Sezonu je prijevremeno završio zbog ozljede. Nakon oporavka je potpisao za francuski Nantes, a potom i španjolski Oviedo. Uslijedio je prelazak u Dinamo Bukurešt da bi na polovici prošle sezone otišao u tajvanski Kinmen Kaoliang Liquor.