Europa i Svijet
Hrvatska
Zoran Vrkić na Tajvanu, a nije na godišnjem

Zoran Vrkić na Tajvanu, a nije na godišnjem

Autor: Branko Tabak Photo: KK Karpoš Sokoli (Igor Panevski)

Novi klub hrvatskog internacionalca je Kinmen Kaoliang Luquor.

Zoran Vrkić je novi član tajvanskog Kinmen Kaoliang Liquora. Tridesetjednogodišnji Vrkić sezonu je započeo u Dinamu Bukurešt.  U 12 odigranih utakmica rumunjskog prvenstva zabijao je 16 poena po utakmici čemu je pridodao u prosjeku gotovo pet skokova.

Vrkić je ovog ljeta intenzivno trenirao sa Šibenikom. U jednom trenutku se činilo kako će on i Nik Slavica pojačati redove premijerligaša iz Krešimirova grada. Slavica je završio u Ciboni, Vrkić u Rumunjskoj.

Nakon polusezone Slavica se konačno skrasio na Baldekinu, a Vrkić je u svojoj karijeri odlučio napraviti novi eksperiment, okušati se na Tajvanu. 

Vrkić je profesionalnu karijeru počeo u slovenskoj Postojni, da bi preko Dubrovnika i Šibenika došao do Splita. U žutom je dresu proveo dvije sezone i prvi put igrao u regionalnoj ligi, a solidne partije su mu donijele angažman u Union Olimpiji. U Ljubljani se nije dugo zadržao pa je preko grčkog Peristerija i talijanske druge lige došao do Zadra. Za klub sa sjevera Dalmacije Vrkić je potpisao u sezoni kada je Zadar igrao samo A1 ligu te je trebao predstavljati veliko pojačanje u lovu na povratak u regionalno natjecanje. Ipak, njegov je boravak u klubu bio razočaravajuć, te je na koncu u Ligi za prvaka u prosjeku igrao tek 11 minuta. 

Uslijedio je povratak u Grčku, ovaj put u Ikaros, gdje je ponovno odigrao vrlo dobru sezonu koja mu je donijela transfer u ACB ligu. Nakon godine dana provedene na klupi Bilbaa vratio se u Šibenik i predvodio momčad s Baldekina do polovičnog učinka u Ligi za prvaka. Karijeru je nastavio u Baskiji, ovaj put u San Sebastiánu gdje je pružio solidne partije. Premda se očekivalo da nastaviti igrati na zapadu, vratio se u regionalnu ABA ligu i potpisao za makedonski Karpoš. U klubu iz Skopja imao je značajnu ulogu te je u 21 utakmici ABA lige prosječno doprinosio s 11.7 poena i 3.4 skoka. Sezonu je prijevremeno završio zbog ozljede. Nakon oporavka je potpisao za francuski Nantes, a potom i španjolski Oviedo. Uslijedio je prelazak u Dinamo Bukurešt. Novi izazov se zove tajvanska liga.

Sretno!