Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Zoran Vrkić pronašao novi klub

Zoran Vrkić pronašao novi klub

Autor: Paulo Sarić

Nakon dobre sezone u Karpošu bivši igrač Splita, Šibenika i Zadra karijeru će nastaviti u francuskoj drugoj ligi.

Rođeni Riječanin koji je prošlu sezonu završio u makedonskom abaligašu Karpoš Sokoliju nastavit svoj košarkaški put u Francuskoj. Krilni je igrač potpisao ugovor s tamošnjim drugoligašem Nantes Basket Hermineom, objavljeno je za službenim stranicama kluba.

Vrkić je profesionalnu karijeru počeo u slovenskoj Postojni, da bi preko Dubrovnika i Šibenika došao do Splita. U žutom je dresu proveo dvije sezone i prvi put igrao u regionalnoj ligi, a solidne partije su mu donijele angažman u Union Olimpiji. U Ljubljani se nije dugo zadržao pa je preko grčkog Peristerija i talijanske druge lige došao do Zadra. Za klub sa sjevera Dalmacije Vrkić je potpisao u sezoni kada je Zadar igrao samo A1 ligu te je trebao predstavljati veliko pojačanje u lovu na povratak u regionalno natjecanje. Ipak, njegov je boravak u klubu bio razočaravajuć, te je na koncu u Ligi za prvaka u prosjeku igrao tek 11 minuta što mu je bilo dovoljno za mizeran jedan i pol koš u prosjeku.

Uslijedio je povratak u Grčku, ovaj put u Ikaros, gdje je ponovno odigrao vrlo dobru sezonu koja mu je donijela transfer u ACB ligu. Nakon godine dana provedene na klupi Bilbaa vratio se u Šibenik i predvodio momčad s Baldekina do polovičnog učinka u Ligi za prvaka. Karijeru je nastavio u Baskiji, ovaj put u San Sebastiánu gdje je pružio solidne partije. Premda se očekivalo da nastaviti igrati na zapadu, prošlog se ljeta vratio u Jadransku ligu i potpisao za makedonski Karpoš. U klubu iz Skopja imao je značajnu ulogu te je u 21 utakmici ABA lige prosječno doprinosio s 11.7 poena i 3.4 skoka. Sezonu je prijevremeno završio zbog ozljede, a Nantes će mu biti već 14 klub u karijeri.

- Zoran je vrlo dobar igrač s respektabilnom karijerom u renomiranim klubovima. Pratio sam ga već neko vrijeme i velika je stvar što sam ga konačno doveo u svoj sastav. Njegove fizičke sposobnosti omogućavaju mu da igra na nekoliko pozicija, te da bude predvodnik u obrani. Ipak, moramo biti strpljivi s njim i ne žuriti. Zoran se ipak vraća nakon ozljede i premda je dobio zeleno svjetlo našeg liječničkog tima dat ćemo mu vremena da se prilagodi na novu situaciju. Znam Vrkića kao igrača i svjestan sam na koje sve načine može doprinijeti kada je na svome optimumu. Meni se neće trebati dokazivati u prvim danima. Naprotiv, i on će trebati biti strpljiv što neće biti lako s obzirom na to kakav je radnik. Bio je moj prvi odabir nakon što sam preuzeo klub i izuzetno mi je drago što ću moći računati na nj u sljedećoj sezoni – kazao je trener Neno Ašćerić za službene stranice francuskog kluba.