Hrvatska
FOTO: Žorić i Rozić odveli Cibonu u polufinale uz puno muke

FOTO: Žorić i Rozić odveli Cibonu u polufinale uz puno muke

Autor: Teo Cilar

Cibona se jako dobro namučila da dođe do pobjede protiv jako dobrog Škrljeva.

Cibona je na početku susreta potvrdila ulogu favorita i nakon početnog vodstva Škrljeva 3:2 radi seriju 8:0 u kojoj Josip Bilinovac postiže dvije trice, a Luka Žorić dvicu za vodstvo 3:10. Nešto kasnije kod rezultata 5:12 za Cibonu, Škrljevoje krenulo u veliku seriju 13:0 koju je tricom pokrenuo Siniša Štemberger, a nastavio s četiri poena u nizu Matej Radunić. Josip Barnjak, Davor Konjević i Jamin Perković postigli su posljednjih šest poena u seriji. Žorić je prekinuo seriju s jednim pogođenim bacanjem, a Konjević stavlja tricu za 21:13. Nakon novog promašenog napada Cibone, Perković pogađa za plus 10 što nam je dalo ukupnu seriju 18:1. Cibona na drugoj strani pogađa još tri bacanja za 23:16 nakon prvih deset minuta. 

U drugu četvrtinu krenuli smo novom tricom Konjevića za 26:16, a zatim smo dobre tri minute čekali na iduće poene. Dominic Gilbert postigao je tricu i blil su to prvi poeni Cibone iz igre nakon čak devet minuta. Smanjila je Cibona i na 26:24 nakon koševa Ivana Novačića i Karla Uljarevića. Škrljevo je uzvratilo serijom 9:2 za novo osjetnije vodstvo od 35:26. Cibona je ipak uspjela smanjiti, do kraja poluvremena napravili su seriju 10:4 za 39:36 Škrljeva.

Drugo poluvrijeme otvoreno je tricama. Prvo Marin Rozić poravnava na 39:39, a na drugoj strani uzvraća Štemberger. Smanjio je Tomas, a Štemberger stavlja novu tricu za 45:41. Spet poena u nizu Rozića i Žorića Cibona vraća vodstvo, ali odmah uzvraća Štemberger za novih plus jedan Škrljeva. Spomenimo kako je Štemberger bio jedini strijelac Škrljeva u prvih pet minuta treće četvrtine. Cibona je u nastavku pobjegla na plus pet na 30 sekundi do kraja, mogli bi reći uz sudački vjetar u leđa što je iznerviralo ponajboljeg igrača Škrljeva Konjevića koji dobiva tehničku pogrešku i mora iz igre jer mu je to bio peti prekršaj. Domagoj Bošnjak s dva pogođena bacanja povisuje na 55:62 nakon trećeg perioda. 

Škrljevo je nakon dvice Davida Ušića prišlo na minus tri poslije minute i pol igre u posljednjoj dionici. Nakon toga Cibona je stalno bila u vodstvu, nikad manje od pet poena razlike. Bez Konjevića ipak nije išlo, previše je falio jedan takav igrač uvijek opasan po koš. Cibona je na kraju slavila rezultatom 80:72 i treći je polufinalist Kupa Krešimir Ćosića.