Hrvatska
Žorić prejak za Zabok

Žorić prejak za Zabok

Autor: Paulo Sarić

Vukovi su s 13 trica trasirali put do pobjede.

Cibona je bez većih problema odradila prvu polovinu dvostrukog vikend programa. Na gostovanju u Zaboku u 12. kolu HT Premijer lige svladala je istoimenog protivnika rezultatom 68-97 i došla do svoje sedme pobjede u domaćem prvenstvu. Vukovi su do trijumfa došli zahvaljujući dominantnom Luki Žoriću i preciznom šutu za tri poena koji je gotovo cijeli susret bio iznad 50 posto.

Od samog je početka bila vidljiva razliku u kvaliteti između dvije momčadi. Cibose je vukao iskusni Zadranin koji je unosio nemir u domaći reket, pa su momci Ante Nazora već na ulasku u sedmu minutu otišli na prvu dvoznamenkastu prednost (7-17) koju, s iznimkom 16 sekundi pri kraju prve četvrtine, nisu ispuštali do kraja dvoboja. Žorić je odradio većinu posla u naletu Vukova te je prvih deset minuta završio s 13 poena.

U nastavku ista priča. Gostujući je trener rano započeo s rotacijama što je malo usporilo rast prednosti zagrebačke momčadi, no Žuti lavovi nisu uspijevali uspostaviti ravnotežu čak ni u trenucima kada je visoki Dalmatinac sjedio na klupi. Njegovim je povratkom na teren Cibona je uoči poluvremena otišla na plus 20 čime je uvela utakmicu u mirne vode. Na odmor se otišlo s 21 košem prednosti za goste (30-51) koji ništa nisu htjeli prepustiti slučaju pa su s udarnim snagama krenuli u drugo poluvrijeme i mirno održavali razliku.

Žorić je nastavio trpati, a nakon što su mu se priključili suigrači, prije svega Josip Bilinovac koji je treću četvrtinu zatvorio sa sedam vezanih poena, Cibona je došla nadomak velikih plus 30 (50-78). Ipak, Zabok je odolijevao sve do 34. minute kada je Ante Gospić položio za 57-87. Do kraja susreta priliku su dobili i mladi igrači obje momčadi pa se rezultat nije značajno mijenjao.

Zagrepčani su ubacili čak 13 trica iz 26 pokušaja, a uz dominantnog Žorića koji je završio s 25 koševa za manje od 19 minuta na parketu, Cibose je do nove pobjede vodio raspucani Karlo Uljarević s 14 poena i četiri asistencija, dok je najbolji u domaćim redovima bio Ivan Vučić s 18 koševa i četiri asistencije.

Cibona se sada okreće regionalnim obvezama. Već sutra, s početkom u 15 sati, dočekuje MZT u Jadranskoj ligi.