Regija
Zrinjski i dalje bez pobjede, Rogaška prisebnija u drami

Zrinjski i dalje bez pobjede, Rogaška prisebnija u drami

Autor: Teo Cilar

Loša šuterska večer glavni razlog poraza Zrinjskog, prednjačili Ramljak i Sokolović koji su komibinirano promašili svih 13 šutiranih trica.

Nova utakmica, novi poraz Zrinjskog. Nakon uvjerljivog domaćeg poraza u prvom kolu druge ABA lige, Zrinjski je na gostovanju kod Rogaške bio u igri za pobjedu do samog kraja utakmice. Na kraju su u jednoj, za oko ne baš lijepoj i kvalitetnoj utakmici, slavili domaćini s 66:62

Prve tri i pol minute momčadi su bile izjednačene da bi preko Aleksandra Todorovića i njegovih pet poena u nizu Zrinjski došao do vodstva 5:10. Domaćini su uspjeli izjednačiti, ali u posljednjih minutu i pol četvrtine samo je Zrinjski poentirao preko Todorovića i Šamadana za vodstvo 10:14. 

Druga četvrtina koja je bila najbolja na utakmici, barem za gledatelje jer su u tom periodu vidjeli najviše poena, nešto bolji domaćini koji su do poluvremena smanjili prednost Zrinjskog na 36:37. Imao je Zrinjski na minutu i pol prije kraja poluvremena poslije trice Šamadana prednost od devet poena razlike, ali sve su prosuli. Miha Vašl i Marko Pajić ubacili su trice dok je Rashun Davis dvicom postavio konačan rezultat poluvremena.

Zrinjski je imao prednost 40:42 nakon dvije minute igre u trećem periodu, ali onda Rogaška serijom 8:0 preuzima vodstvo i u posljednji period ulazi s tri poena prednosti.

Nakon dvije minute igre u posljednjoj dionici, poslije trice Leona Šantelja, Rogaška dolazi do najviše prednosti 57:50 na utakmici. Serijom 6:0 u kojoj Marko Ramljak postiže četiri poena, Zrinjski se na pet minuta do kraja utakmice vraća u egal. Rogaša je u posljednjih 50 sekundi ušla vodstvom 64:62, a Zrinjski preko Sokolovića ne uspijeva izjednačiti. Davis na drugoj strani ubacuje dva slobodna bacanja i postavlja konačnih 66:62. Luka Pandurić propustio je posljednju šansu za Zrinjski, promašio je tricu pod sam kraj koja je mogla zakuhati stvari. 

Prvo ime susreta bio je Pajić iz domaćih redova koji je ubacio 18 poena uz 10 skokova i dvije asistencije, Miha Vašl ubacio je 16, a Davis 15 uz po 4 skoka, 4 osvojene lopte i 3 asistencije. Kod Zrinjskog koji je trice šutirao 4/22, najbolji Todorović s 14 poena i 12 skokova dok je jedini dvocifren uz njega bio Ramljak s 10 poena i 12 skokova.