Hrvatska
Regija
Zrinjski i Sutjeska za titulu, Split i Rogaška za treće mjesto na turniru Marijofila Džidića

Zrinjski i Sutjeska za titulu, Split i Rogaška za treće mjesto na turniru Marijofila Džidića

Autor: Saša Ćirić

Bosanskohercegovački prvak niže pobjede nad hrvatskim suparnicima.

Deseto izdanje memorijalnog turnira posvećenog osnivaču i prvom predsjedniku Zrinjskog iz Mostara je ove godine okupilo respektabilno regionalno društvo u okvirima druge ABA lige, s jednom bitnom razlikom: domaća momčad na krilima prvog naslova u klupskoj povijesti ulazi s iznimno snažnim sastavom i kao favorit. Ukoliko se kockice pravilno poslože, mogli bi biti i među ozbiljnijim pretendentima za ulazak u najviši rang regionalnog košarkaškog natjecanja.

U prvom polufinalnom susretu turnira snage su odmjerili Sutjeska i Rogaška, a Crnogorci su pobijedili s uvjerljivih 74-56.

S početkom u 20:15 na teren su izašle momčadi Zrinjskog i Splita, a domaći su u susret ušli furiozno. Nakon prvih deset minuta rezultat je bio 24-9 za Zrinjski. No, igrači Vladimira Anzulovića su ušli u dobar ritam, pa su se počeli vraćati u susret. Na poluvremenu je svega šest poena razlike u korist Zrinjskog (34-28), a nakon 30 minuta igre je rezultat bio izjednačen (62-62). Hrvoje Vlašić nije dozvolio iznenađenje, pa su na krilima domaće publike Plemići na kraju izvojevali tijesnu pobjedu nad splitskim Žutima (85-83).

Splićani će tako u borbu s Rogaškom za treće mjesto, dok će u finalu nastupiti Zrinjski i Sutjeska.