Regija
Zrinjski obranio Bijeli Brijeg

Zrinjski obranio Bijeli Brijeg

Autor: Paulo Sarić

Kad već neće Split, može li Zrinjski do ABA lige?

Zrinjski nastavlja s uspješnom sezonom. Momčad Hrvoja Vlašića na domaćem je terenu u prvom susretu 14. kola Druge ABA lige svladala slovensku Krku rezultatom 82-78 čime je napravila dodatni korak naprijed u borbi za doigravanje.

Bio je to težak susret, kakav se i očekivao. Mostarci su prve četiri i pol minute bili na nuli, no ni gosti se nisu iskazali u napadačkom dijelu igre pa sve do sredine prve četvrtine rezultat bio – rukometni. Krka je imala rezultatsku inicijativu, no nije uspjela izgraditi veću prednost, pa su Hercegovci serijom 9-2 došli do izjednačenja (22-22). No, onda su upali u crnu rupu što su gosti iskoristili da u samo tri minute odu na dvoznamenkastu prednost (27-39)  pri čemu su im pomogle i četiri izgubljene lopte i nesportska pogreška Vlašićevih momaka.

FOTO: Ivan Krišto - Zrinjski

Na odmor se otišlo s plus deset za lanjskog abaligaša koji se držao prvih nekoliko minuta nastavka, no onda su domaćini promijenili obranu i podigli agresivnost što je u potpunosti dezorijentiralo goste. Krka je zabila samo dva poena u pet minuta igre što je bosanskohercegovačka momčad iskoristila da napravi velikih 19-2 i u potpunosti promijeni tijek susreta. Slovenci su se malo pribrali u završnici treće dionice pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa 61-58 za Zrinjski što je nagovještavalo neizvjesnu završnicu.

FOTO: Ivan Krišto - Zrinjski

I bi tako. Krka je odmah uhvatila priključak te je u 33. minuti polaganjem Žige Dimeca povela sa 61-64 zaključivši time seriju 0-10. Ostatak četvrte četvrtine protekao je u neizvjesnoj borbi i igri koš na koš. U posljednju se minutu ušlo s poenom prednosti za domaćine (78-77), nakon čega su neprecizni bili Marko Ramljak i Dimec pa se pristupilo penal završnici u kojoj su precizniji bili igrači Zrinjskoga i tako došli do svoje osme pobjede u regionalnom natjecanju.

Najefikasniji u domaćim redovima bio je Marko Ljujić s 15 koševa i sedam skokova, od čega su četiri bila napadačka, dok su po 13 poena ubacili Torrion Brummitt i Aleksandar Sokolović čemu je potonji dodao i osam asistencija. Goste je predvodio iskusni Žiga Dimec s 15 koševa, osam skokova i pet asistencija.