Hrvatska
Regija
Zrinjski pobijedio mladu momčad Šibenika u finalu turnira u Solinu

Zrinjski pobijedio mladu momčad Šibenika u finalu turnira u Solinu

Autor: Saša Ćirić

Domaćini su osvojili treće mjesto tijesnom pobjedom nad Alkarom

Turnir uoči Male Gospe u Solinu je opravdao očekivanja. U protekla dva dana gledala se kvalitetna košarka u dvorani na Arapovcu, gledatelji su mogli uživati u brojnim atraktivnim potezima i neizvjesnim utakmicama. 

Prvo su na parket izašli igrači Solina i Alkara u borbi za treće mjesto, a pobjedu su na krilima domaće publike odnijeli Solinjani pod vodstvom mladog i perspektivnog trenera Hrvoja Oršulića rezultatom 82-80.

U 20:00 snage su u finalnom susretu odmjerili igrači Zrinjskog iz Mostara i GKK Šibenika. Mlada šibenska momčad je, nakon slabijeg ulaska u pripremni period i dva poraza u proteklih tjedan dana, na ovom turniru pokazala puno bolju igru, pa je u finalnu utakmicu ušla iznimno motivirano i na poluvrijeme otišla s četiri poena prednosti (40-36), aktualni prvaci Bosne i Hercegovine u drugom dijelu ubacuju u višu brzinu te preokreću rezultat u vlastitu korist tijekom treće četvrtine u kojoj su postigli čak 30 poena. Igrači Hrvoja Vlašića nastavili su u istom tonu i u posljednjih deset minuta, pa na kraju slave s rezultatom 89-80. Najefikasniji u redovima osvajača turnira bili su Aleksandar Todorović (23)i Ivan Miličević (15). Šibenčane je predvodio sjajni Tonko Vuko (30), a odličnu podršku imao je u Toniju Nakiću (17).

Finalna utakmica (Foto: GKK Šibenik Facebook)

Konačni poredak:

1. HKK Zrinjski Mostar

2. GKK Šibenik

3. KK Solin

4. KK Alkar Sinj