Hrvatska
Zula najavljuje pobjedu protiv Hermesa i poručuje: Nadam se da ćemo Kup dočekati pojačani

Zula najavljuje pobjedu protiv Hermesa i poručuje: Nadam se da ćemo Kup dočekati pojačani

Nedjeljni susret momčadi iz gornjeg dijela tablice uz TV kamere.

Nakon pauze od skoro mjesec dana nastavlja se HT Premijer liga, Split u 12. kolu na Gripama dočekuje Hermes Analiticu (nedjelja, 17.30, HTV).

- Stiže nam Hermes, koji zasluženo drži mjesto u gornjem dijelu tablice. I mi, i oni ulazimo s dosta promjena u odnosu na prvu utakmicu. Ne bježimo od uloge favorita, posebno na domaćem terenu, i uz dobar pristup, uz nešto drugačije stvari u odnosu na posljednju utakmicu, tražit ćemo pobjedu. Hermes je promijenio vanjsku liniju, dosta igrača je otišlo, dosta došlo i ako ih ne respektiraš mogu svakome zagorčati život - kazao je Splitov trener Vladimir Anzulović.

Iza "Žutih" je neugodan poraz protiv Sparsa u Sarajevu. 

- Nije utakmica protiv Sparsa ostavila traga. Nismo ušli dobro u utakmicu, mogli smo imati i bolji rezultat, na kraju je bila i previsoka razlika u odnosu na prikazano. Cijelu sezonu govorim da nema vremena za tugovanje i radovanje, nakon dobre utakmice sa Sutjeskom, možda i najbolje u dosadašnjem dijelu lige, nismo imali puno vremena. Kup, pa Sparsi su došli brzo, nadam se da ćemo se brzo oporaviti. Ova dva izostanka (Morris i Kovačević, nap.a.) sigurno su djelovali šokantno na momčad, to su jednostavno zakoni sporta. Nadam se da ćemo biti čvršći nego u Sarajevu. Mi smo u velikoj većini utakmica, i sa suženom rotacijom, pokazali da se sa svima možemo nositi, možda nam je nedostajalo svježine u nekim završnicama. Ali, neću o onima kojih nema ovdje, idemo pričati o mladim igračima, koji su pokazali da mogu. Idemo pokazati da se možemo vratiti na energetski dio kojeg smo imali tijekom sezone - kaže Anzulović.

U međuvremenu Split je i službeno dobio organizaciju završnice Kupa Krešimir Ćosić.

- Nadam se da ćemo Kup dočekati pojačani, pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena. Organizacija Kupa je super stvar za nas, nadam se našim dobrim igrama. Nećemo uzimati igrače tek tako da nekog uzmemo. Situacija na tržištu nije sjajna, ali svakako da nam treba jedan igrač u ovoj suženoj rotaciji - zaključio je Anzulović.

Rezultati by SofaScore