Europa i Svijet
Hrvatska
Zulini studenti bolji i od Italije

Zulini studenti bolji i od Italije

Autor: Branko Tabak

Slijedi borba za 9. mjesto protiv Finske.

Hrvatska studentska reprezentacija je na Univerzijadi u Napulju pobijedila domaćina Italiju 77-70 te tako izborila utakmicu za 9. mjesto u kojoj će joj protivnik biti Finska koja je bila bolja od Češke  74-57.

Treća je ovo pobjeda Hrvatske u pet susreta, druga u nizu. Turnir je otvoren pobjedom nad Rusijom. Prava je šteta da su u utakmici drugog kola u skupini igrači trenera Vladimira Anzulovića ispustili prednost od 11 poena protiv Latvije koja je u završne 3 i pol minute okrenula susret.

Ta je utakmica, odnosno način na koji je izgubljena, u velikoj mjeri utjecala na koncentraciju naših igrača u utakmici koja je donosila četvrtfinale, onoj protiv Argentine.

Šuterski neraspoložena Hrvatska je poražena i u tom susretu te je uslijedila borba za plasman od 9. do 16. mjesta i pobjede protiv Meksika i Italije.

Večeras je Hrvatska u odličnoj utakmici vodila tijekom cijelog susreta. Prednjačio je Mateo Čolak s 20 poena, 3 asistencije i 2 skoka. David Škara odigrao je još jednu odličnu utakmicu (13 poena, 8 skokova, 4 asistencije). Dvoznamenasti broj poena postigli su Bruno Rebić (12) i Ivan Kučan (10). Bruno Perić je unatoč razbijenoj arkadi na terenu proveo 20 minuta. Na kraju zaslužena pobjeda protiv momčadi koja je najavljivala pohod na odličje. 


Utakmica za 9. mjesto protiv Finske na rasporedu je u četvrtak. Finci u svojim redovima imaju pet A reprezentativaca, a vodi ih Hano Mottola.