Hrvatska
Županja osvojila Kup regije Istok, protiv Ribole u I. krugu

Županja osvojila Kup regije Istok, protiv Ribole u I. krugu

Autor: Nenad Ćorić

U finalu Kupa Krešimira Ćosića regije Istok Županja je očekivano slavila protiv mlade ekipe Košarkaške akademije Osijek.

Pehar namijenjen pobjedniku uručio je kapetanu Ivanu Stjepanoviću Povjerenik natjecanja Miroslav Kontrec. Županjci u I. krugu Kupa dočekuju momčad Ribola Kaštela, utakmica je na rasporedu u četvrtak, 29.11, u 20:00 sati. 

Domaćoj momčadi nije trebalo puno vremena da osigura pobjedu, na prvom malom odmoru je bilo +16, a do velikog je ta prednost narasla na 30 koševa viška. U pobjedničkom sastavu pet igrača imalo je dvoznamenkasti učinak (Josip Mitrović 24, Marin Tomić 15, Stjepanović 12, Ilija Benković 11, Luka Bušić 11), a kod Osječana najbolji je bio 17-godišnji Franco Filipović, prošlogodišnji najbolji strijelac i MVP Kupa regija. 



Odigrana su i dva susreta drugog kola Druge lige Istok. Utakmica Borova i Županje igra se u četvrtak, a gradski ogled druge momčadi Vrijednosnica i KA Osijek je odgođen. 

Iako su se Belišćani pribojavali gostovanja u Vinkovcima, ponajviše zbog prošlosezonskog poraza na svom parketu i izostanku braće Soldo, pokazalo se da Vinkovčani, koji su također nastupili oslabljeni, nisu ni blizu prošlogodišnjoj razini igre. Na kraju se domaćin smrznuo na -41. David Đolić je ubacio 24, Marko Mikulić 17, Zvonimir Blažević 13, Luka Šarić 12, a Kristijan Preglej 10 za Belišćane dok je kod domaćina naviše zabio novopridošli Kristijan Berišić (17). 

U Požegi je bilo neizvjesnije. Nakon egal prvih deset minuta i +13 Rekorda do poluvremena, domaćin je u posljednju četvrtinu ušao s aktivnim rezultatom i zaostatkom od osam ubačaja. U posljednjem dijelu Oriovčani su dominirali i upisali drugu pobjedu u prvenstvu. Marko Galić (22), Krešimir Bradić (21) i Bruno Čelebija (15) su predvodili Rekord Tim, a u sastavu Požege Domagoj Lovrić, Goran Benić i Davor Galić su upisali po 12 poena.