Time-out
Žuta obitelj u mirovinu ispratila tetu Milicu

Žuta obitelj u mirovinu ispratila tetu Milicu

Autor: R.I.

Seli se u VIP ložu.

Bio je to još jedan obični radni dan na Gripama, parketom je odzvanjala lopta, u uredima se užurbano prikupljala dokumentacija za prijavu za organizaciju završnice Kupa Krešimira Ćosića...

Bio je običan dan, ali samo naizgled. Dolje u hodniku ispred svlačionica, sa suzama u očima, Milica Kardum odradila je svoj posljednji radni dan na Gripama. Teta Milica nakon 42 godine rada, od čega preko 28 godina u KK Splitu otišla je u zasluženu mirovinu. Davno je bio 20. kolovoza 1992. godine kada je iz Diokoma (bivša Jugoplastika) došla na Gripe i prvi put oprala parket, svlačionice, dresove... Još odavno je kazala tajnici Heleni, onim svojim oštrim, bespogovornim, ali opet blagim glasom.

 - Da ti nije palo na pamet nešto mi organizirati.

 - Oh, da imali smo u planu da izađe na parket, da je publika pozdravi. Nedavno smo u mirovinu ispratili šeficu računovodstva Zoru Tonković, doživjela je ovacije tribina, ostat će žal što s njom nije bila i naša teta Milica. Naravno, Helena, ona je oduvijek bila posebno draga našoj teti Milici ("ona mi je ko' kćer", često je govorila) u tajnosti je okupila sve zaposlenike, kupili smo prigodni poklon, dozvali tetu Milicu u Žuti salon, u trofejnu salu, pozdravili se s njom tamo gdje su najvažnije stvari našeg kluba. Nije izostala prigodna riječ direktora Ede Blaževića, nekoliko besjeda Ante Grgurevića kojeg se teta Milica sjeća kao dječaka, govori glasnogovornik Splita Ozren Maršić

 - Bilo je puno lijepih trenutaka, uh koliko je djece prošlo kroz klub. Ne bih nikoga izdvajala, svi su mi bili dragi. Meni je bilo najvažnije da su dobro odgojeni - kazala je teta Milica na odlasku s Gripa.

 Da, samo odlazak, jer to nije rastanak, uvijek će biti dio Žute obitelji. A njeno mjesto u VIP loži Gripa je čeka... Zaslužila je!