Hrvatska
Žuta podmornica dobila novog člana posade

Žuta podmornica dobila novog člana posade

Autor: Paulo Sarić

Posljednje je to pojačanje za zadarsku momčad pred nastavak HT Premijer lige.

Iako je prijelazni rok u hrvatskom prvenstvu završio prije nekoliko dana i dalje se otkrivaju posljednji potezi koje su momčadi vukle uoči završnice sezone. Jedan od dolazaka koji su nedavno službeno potvrđeni je i prelazak mladoga Šime Lisice u KK Jazine Arbanasi.

Ovaj mladi razigravač košarkaški je obrazovan u SAD-u i juniorima Zadra, a Žutoj podmornici se priključio nakon oporavka od ozljede koja ga je na nekoliko mjeseci odvojila od parketa.

- Dečko je odrastao u Americi gdje je završio srednju školu, međutim kako je zadarskih korijena prije dvije godine se vratio doma. Zadnjih je sezona nastupao za juniore KK Zadar, a nama se priključio prije dva mjeseca. Izlazi iz ozljede noge te je nedavno počeo trenirati – kratko je predstavio svog novog igrača trener zadarske momčadi Luka Bujas.


Lisica je prošle sezone bio jedan od boljih juniora Zadra koji su izborili plasman na završni prvenstva Hrvatske u svom dobnom uzrastu.

- Vidi se da zna igrati, no isto tako je očito da mu nedostaje utakmica. Do sada je igrao isključivo juniorsku košarku pa mu fali seniorskog iskustva. No, bit će s nama u kadru. Pitanje je koliko će participirati u utakmicama, ali očekujem da će se kroz treninge privikavati na seniorski nivo. Nalazi se u mojim ozbiljnim planovima za narednu sezonu i očekujem da će nam će nam biti od pomoći – dodao je Bujas.

Lisica je sedmo pojačanje zadarskog sastava, odnosno peto ako ne računamo povratnike Mirzu Sarajliju i Franka Kaštropila. Prije njega u Jazine su stigli Teo Petani, Remi Barry, Franko Šango i Marko Atelj. Žuta podmornica s u korijenu promijenjenim sastavom ulazi u nastavak HT Premijer lige. Prvi izazov će imati već sutra kada, s početkom u 17 sati, gostuje u Zagrebu kod Cibone.