Hrvatska
'Žuta podmornica' potonula u niži rang

'Žuta podmornica' potonula u niži rang

Autor: Paulo Sarić

Splićani su uvjerljivom pobjedom došli na korak od četvrtog mjesta i prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja.

Košarkaši Jazina Arbanasa porazom su se oprostili od HT Premijer lige. Momci koje je večeras radi suspenzije glavnog trenera Luke Bujasa s klupe vodio mladi Toni Matešić poraženi su na gostovanju u Splitu od istoimenog protivnika rezultatom 111-81.

Iako su gosti poveli 0-4, domaćinima nije puno trebalo da preuzmu kontrolu nad susretom. Jazine su se držale u egalu nešto više od tri minute nakon čega je uslijedila serija 'Žutih' 12-3 kojom su Splićani došli nadomak dvoznamenkaste prednosti da bi je dosegli na ulasku u osmu minutu nakon koša Henrika Širka (22-12). Razbudio se najubojitiji 'Podmorničar' Mirza Sarajlija i s pet vezanih koševa nakratko zadržao svoj momčad na priključku, no onda je uslijedio novi nalet Splićana koji su napravili ogromnih 17-0 nakon čega je semafor pokazivao ogromnih 42-17, 25 razlike za domaćine.

A igrala se tek 13. minuta!

FOTO: Ivica Čavka/KK Split

Uozbiljili su se gosti u nastavku i uspjeli smanjiti zaostatak. Razigrao se kapetan Marin Zrnić koji je povezao osam poena, a ubrzo su mu se priključili i neki od suigrača pa je semafor minutu prije poluvremena pokazivao „ugodnih“ minus 11 (48-37). Ipak, Splićani su u svlačionice odnijeli zalog od 15 poena što su mirno očuvali do samoga kraja.

Zrnić je svojim 18. košem u prvom napadu nastavka još jednom primaknuo Jazine na zaostatak od 13 poena, no domaćinima nije dugo trebalo da uduplaju prednost i dođu do svoje 15. pobjede u domaćoj ligi. Razigrao se i Amerikanac Michaelyn Scott koji je u manje od šest minuta ubacio 11 koševa, pa smo do kraja gledali odrađivanje posla u kojemu su priliku dobili, i iskoristili splitski mladići.

Splićane su do novog trijumfa vodili Michaelyn Scott s 25 koševa i devet asistencija te Mario Špaleta s 18 poena, dok je bolji od ostalih u gostujućim redovima bio Marin Zrnić s 21 košem i sedam asistencija.