Hrvatska
Žuti lavovi nadtrčali „Podmorničare“

Žuti lavovi nadtrčali „Podmorničare“

Autor: Paulo Sarić

Jazinama nije pomoglo ni 12 trica…

Zabok je na domaćem terenu došao do rutinske pobjede nad KK Jazine Arbanasi rezultatom 96-78 i popeo se na šestu poziciju HT Premijer lige. Iako su Zadrani na sjever Hrvatske stigli još jučer ne bi li se što bolje pripremili za susret u kojemu su, nadali su se, mogli doći do iznenađenja nisu večeras nisu bili pravi na defenzivnom dijelu terena te su bodovi ostali u Zaboku.

Poveli su gosti 0-2 košem iskusnog Tea Petanija, no uslijedio je ekspresan odgovor 'Žutih lavova' koji su uzvratili s 13-0 te su se nakon manje od tri i pol minute odvojili na dvoznamenkastu prednost. Trener Luka Bujas je pozvao minutu odmora nakon koje se njegova momčad preporodila pa je učas na semaforu svijetlilo 15-15. Držali su se Dalmatinci još nekoliko minuta, no onda su domaćini ubacili u brzinu više te iz minute u minutu povećavali prednost koja je na poluvremenu iznosila plus 13 (49-36).

U nastavku se razigrao bekovski trojac Zaboka Jordano-Marić-Kapusta pa je potonji svojom trećom tricom zaključio seriju 10-2 koja je odvela igrače Ivana Perinčića na ugodnih 21 razlike (65-44). Malo je toga osim trice funkcioniralo u zadarskim redovima, a posebno je vidljiva bila propusnost na obrambenom dijelu terena pa sam dalekometni šut nije bio dovoljan za išta više osim sprječavanja da 'Žuti lavovi' da odu na veću razliku te se u posljednjih deset minuta ušlo sa 75-55 za Zabočane. Do kraja se nije puno toga promijenilo. Bujasovi su momci u jednom trenutku napravili seriju 0-7 i prišli na minus 14, no do kraja je ostalo manje od 50 sekundi pa je bilo jasno da će domaćini upisati 11. pobjedu u HT Premijer ligi.

Najefikasniji u redovima Zaboka bili su Petar Marić s 20 i Borna Kapusta sa 17 poena, čemu je potonji dodao i sedam asistencija, dok je goste predvodio Petani s 18 koševa. Iako je poraz teško pao Zadranima, mala utjeha Bujasovim momcima može biti podatak da su i ostali konkurenti u borbi za ostanak izgubili pa se mrtva trka na začelju nastavlja.