Hrvatska
Žuti prijete Zadru pred dalmatinski derbi - vjera i gušt kao vodilja domaćina

Žuti prijete Zadru pred dalmatinski derbi - vjera i gušt kao vodilja domaćina

Autor: KK Split/P.S.

Domaćini su prije nekoliko mjeseci pokazali da se mogu nositi sa Zadranima, a sada žele napraviti korak naprijed i doći do bodova.

U nedjelju je na rasporedu novi dalmatinski derbi HT Premijer lige. Na Gripama će snage odmjeriti domaćin Split i vodeća momčad domaćeg prvenstva Zadar. Domaćini u utakmicu ulaze nakon dva uzastopna poraza, od Vrijednosnica Osijek u hrvatskoj ligi te od Borca u regionalnom natjecanju, pa je u srcu Dalmacije na snazi potpuna mobilizacija.

- Stiže nam kvalitetna ekipa, odlično popunjena na svim pozicijama, u vrhu su Hrvatske lige. Žele u finale prvenstva Hrvatske, barem je tako kazao njihov trener. Mi moramo poboljšati igru u oba smjera ako se želimo suprotstaviti Zadru. Nema juriša, nema obećanja, moramo biti agresivni svih 40 minuta i čekati svoju šansu, koja bi uz pomoć publike mogla doći. Moramo biti maksimalni u pristupu, imati vjeru u sebe i ta utakmica će biti neizvjesna do kraja. Svaki protivnik je opasan koliko mu dopustiš, prema tome moramo biti pravi u obrani. Napaljeni! Gledano u povijest utakmice sa Zadrom uvijek su bile užitak, vjerujem da će tako biti i u nedjelju - kazao je pomoćni trener Splita Ante Marović u najavi dvoboja.

Razigravač 'žutih' Goran Filipović najavio je da će igrači dati sve od sebe da bodovi ostanu na Gripama.

- Zadar ima super sezonu, dizat će se u hrvatskoj ligi, te je popunjen na svim pozicijama. Morat ćemo cijelu utakmicu biti koncentrirani ako želimo pobjedu, jer će kažnjavati sve naše pogreške. Dat ćemo sve od sebe da bodovi ostanu na Gripama. U Zadru smo pokazali da se možemo nositi s njima. Mi pokušavamo držati svoj ritam, ne ulaziti u euforiju u pobjedama i ne gubiti glavu u porazima - rekao je Filipović.

Splićani su u prošlom susretu sutrašnjih protivnika pokazali da su opasan suparnik kojega nipošto ne treba podcijeniti te im je malo nedostajalo da dođu do velikog iznenađenja, što zorno pokazuje i podatak da su imali šut za pobjedu. Mogu li sutra napraviti korak naprijed, saznat ćemo od 17 sati.