Hrvatska
Regija
Žuti priželjkuju pobjedu u Vršcu

Žuti priželjkuju pobjedu u Vršcu

Autor: KK Split

Završiti godinu u velikom stilu.

Posljednja utakmica u 2017. godini za "žute" je gostovanje u Vršcu. Dvoboj 11. kola Druge ABA lige igra se u srijedu s početkom u 18 sati, Ivica Skelin je svoje igrače prema Vršcu, gradu na granici Srbije i Rumunjske, udaljenom od Beograda nekih devedeset kilometara, poveo u utorak ujutro.

- Vršac je izuzetno agresivan, u obrani stalno pritišće, morat ćemo imati dobre blokove ako mislimo doći u poziciju za lagane koševe. Napadački su jednostavni, okomiti, dosta trče, zabijaju iz kontri i polukontri. Što se nas tiče najvažniji će biti obrambeni posao, ne dopuštanje dominacije njihovim atletičnim bekovima. Očekujem da potvrdimo naše dobre utakmice u posljednje vrijeme. Na raspolaganju nemamo Josipa Jukića, koji je ozlijedio stopalo na posljednjem treningu, ali vratio nam se Mate Kalajžić - kazao je Skelin.

Posljednja dva gostovanja u Drugoj ABA ligi, kod Borca u Čačku i Krke u Novom Mestu, igrale su se na "jednu loptu". Ali, te utakmice protiv ekipa iz samog vrha, unatoč porazima, pokazale su dizanje forme.

- Nakon blagdana ovo nam je povratak ritmu putovanja, utakmicama... Dakle, idemo dalje s uobičajenim aktivnostima, još jedna bitna utakmica, posljednja u 2017. godini. Bilo bi lijepo godinu završiti pobjedom. Vršac je mlada i snažna momčad, mi smo u uzlaznoj putanji, bit će zanimljivo - kaže jedan od glavnih oslonaca Splita Pavle Marčinković.