Hrvatska
Regija
FOTO: Žuti srušili lidera Druge ABA lige i prvenstva Slovenije

FOTO: Žuti srušili lidera Druge ABA lige i prvenstva Slovenije

Autor: KK Split

Prva gostujuća pobjeda Splićana.

Žuti su u Kopru slavili 98:86 (29:24, 24:16, 23:32, 22:14), u 16. kolu Druge ABA lige svladali dsu omaću Sixt Primorsku. Ovo je prva pobjeda Splita na gostovanju u Drugoj ABA ligi, ali iznimno je vrijedna s obzirom da je ostvarena protiv vodeće momčadi lige i vodeće momčadi prvenstva Slovenije. Usto, “žuti” su Primorskoj uzvratili za poraz na Gripama.

– Čestitke mojim igračima za pobjedu, Primorskoj smo uzvratili za poraz u Splitu. Ponosan sam na igrače, na sve što su prikazali – kazao je Splitov trener Ivica Skelin.

Foto: Sixt Primorska/Jani Turk

Prvo ime dvoboja bio je Mike Scott, koji je za 36 minuta provedenih na parketu postigao 35 koševa (šut 61,9 posto), imao 8 skokova, 2 asistencije i 4 ukradene lopte. Kapetan Mateo Kedžo dodao je 15 koševa, 6 skokova i 5 asistencija, a njemu uz bok bili su Filipović, Marčinković i Najev.

– Ma, svi smo odigrali odlično, bili smo momčad, vidjelo se od početka da je to naša večer. S druge strane bila je jako dobra momčad Primorske, kvalitetna u svim segmentima, ali uspjeli smo doći do važne pobjede – kazao je Scott.

Foto: Sixt Primorska/Jani Turk