Regija
Zvezda do rekordne odštete!

Zvezda do rekordne odštete!

Autor: Paulo Sarić

Milijun eura koje će dobiti za transfer srbijanskog reprezentativca trebalo bi pomoći pokriti financijske poteškoće u kojima se nalazi beogradski klub.

Aktualni regionalni i srbijanski prvak Crvena zvezda prihvatila je ponudu Fenerbahçe Doğuşa za jednog od svojih najboljih vanjskih igrača Marka Gudurića. Interes turske momčadi za mladog Srbina postojao je već neko vrijeme, no pošto je imao ugovor sa Zvezdom europski se šampion morao isprsiti kako bi ga doveo u svoje redove. Beograđani su se pokazali kao jako dobri trgovci pa su kao kompenzaciju za gubitak usluga srbijanskog reprezentativca iskamčili milijun eura i 20 posto od budućeg transfera. Fantastična cifra koju su voljni i u mogućnosti platiti tek rijetki europski klubovi. Na sreću Crveno-bijelih turski prvak je jedan od njih.

Gudurić se kao dijete počeo baviti nogometom, prvenstveno zahvaljujući činjenici da mu je otac bio nogometaš, no brzo se prebacio na košarku koju je počeo trenirati u Priboju. Košarkaši put mu je bio prepun uspona i padova. Kao mladić prvo nije prošao probu u FMP-u pa je završio u Partizanu, da bi kasnije potpisao za Pantere koje su te godine sklopile suradnju s Crvenom zvezdom. Brzo je priključen treninzima seniorske momčadi, no u njoj je teško dobivao priliku pa je bio proslijeđen na posudbu u srbijansku prvu ligu u kojoj je proveo dvije sezone. Prvu pravu šansu i službeni debi u crveno-bijelom dresu dobio je tek prije dvije godine u Jadranskoj ligi, a s vremenom se uspio potvrditi kao bitan kotačić beogradskog euroligaša. Prošle je sezone u regionalnom natjecanju prosječno zabijao 8.5 koševa uz 2.5 asistencije.


U Istanbul je došao kao velika želja trenera Obradovića te bi trebao biti zamjena za Bogdana Bogdanovića koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Sacramento Kingsima. Gudurić bi u gradu na Bosporu trebao ostati sljedeće tri ili četiri godine pošto je ugovor potpisan po formuli 3+1.