Europa i Svijet
Regija
Zvezda jedva ukrotila Pantere

Zvezda jedva ukrotila Pantere

Feldeine je izvrsnom partijom pokazao zašto se od njega uoči sezone očekivalo da nosi napad Beograđana.

U jednoj od najnekvalitetnije utakmica koje je Crvena Zvezda odigrala posljednjih godina izabranici Dušana Alimpijevića na krilima Jamesa Feldeina savladali su uporne goste iz Železnika rezultatom 84-77. Sjajni je Dominikanac jedini uz Rochestieja i, donekle, Lessorta bio na očekivanom nivou te je praktički sam donio pobjedu svojoj momčadi.

Zvezda je tijekom cijele utakmice bila u prednosti, ali FMP je uvijek bio tu negdje te nije dozvoljavao Crveno-bijelima da se odvoje i prelome susret sve do dvije i pol minute prije kraja kada je košem Jovanovića s linije slobodnih bacanja regionalni prvak došao do šest poena prednosti (79-73). Pokazalo se da FMP više nije imao vremena da uhvati Zvezdu pa je u samom finišu ipak falilo neizvjesnosti.

Već spomenuti Feldeine bio je najefikasniji igrač dvoboja s 31 poenom uz sedam postignutih trica iz 14 pokušaja. U jednom je trenutku bivši igrač Panathinaikosa imao i 7/11, ali ga je umor sustigao pa je promašio posljednja tri pokušaja iza linije 6.75. Dodao je Feldeine i pet asistencija na svoj konto. Rochestieju je falilo jedno uspješno dodavanje za dvostruko-dvocifreni učinak, te je završio susret s 11 koševa i devet asistencija. Ova dva igrača i Dangubić šutirali su 12/21 za tricu, dok je ostatak tima imao 0/10 što dovoljno govori što je ove sezone glavni problem beogradske momčadi.

Filip Čović je s 19 poena i sedam asistencija bio najbolji kod gostiju, dok je Michael Ojo je s 11 koševa i četiri skoka pokazao da bi možda mogao pronaći svoje mjesto u Zvezdi i ranije nego se očekivalo.

Crvena zvezda nakon osam kola ABA lige ima šest pobjeda i dva poraza, dok je FMP na polovičnom učinku.