Hrvatska
Zvezda na Višnjiku, upitan nastup Drežnjaka, trener Zadra zabrinut: Skoro sam pao u nesvijest kad sam to vidio

Zvezda na Višnjiku, upitan nastup Drežnjaka, trener Zadra zabrinut: Skoro sam pao u nesvijest kad sam to vidio

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Ponedjeljak, 17 sati

Može li Zadar ugroziti put Crvene zvezde prema obrani naslova prvaka AdmiralBet ABA lige i odvesti četvrtfinalnu seriju u majstoricu? Mnogi su uoči početka doigravanja otpisali Zadar, posebice nakon uvjerljivog prvog poraza, no Danijel Jusup i njegovi igrači, kao i brojni navijači koji će doći podržati momčad sutra u 17 sati, vjeruju da su čuda i dalje moguća.

– Igramo u napornom ritmu, jako treniramo, dat ćemo sve od sebe i vidjeti možemo li uspjeti. Pogledali smo prvu utakmicu, napravili analizu, vidjeli što je bilo dobro a što nije. To je izuzetno kvalitetna momčad, izaći ćemo pred navijače i dati sto posto, kaže uoči utakmice Leon Šantelj.

U prošloj utakmici u Beogradu dvojbe su riješene u drugoj četvrtini, kada su domaćini pogodili sedam trica u nizu. Nisu posustajali do kraja utakmice te je Zadar, priznao je Jusup, morao igrati svom snagom kako bi ostao ispod 30 razlike.

– I prije nego smo išli i Beograd rekli smo da je to euroligaška ekipa s vrhunskim igračima. Spremaju se detaljno za svakog protivnika, a naročito sada kada više ne igraju Euroligu pa imaju više vremena za pripremu. Posljednja utakmica nam je izuzetno koristila, igrali su sto posto, nisu nam do zadnjeg napada dali da dišemo. Takve utakmice ti daju do znanja gdje si na takvoj razini, što moraš popraviti i nakon toga smo igrali odlično protiv Cibone, kaže Jusup.

Zadar i Zvezda susretali su se ove godine tri puta, s tim da su Zadrani iznenađujuće pobijedili u prvoj utakmici u Beogradu. Nije tada u Zadru bilo Luke Božića, ali ni Facunda Campazza kod Beograđana. Upravo je Argentinac bio taj koji je u posljednjoj utakmici, sjajnom igrom u prvoj četvrtini iznudio tri prekršaja Arijana Lakića, a zatim i vodio momčad u savršenoj drugoj četvrtini.

– Njihove situacije za šut su bolje, a čvrstom obranom nisu nam dopuštali čiste situacije. Oni imaju 12 igrača na toj razini, mogu držati takav intenzitet cijelu utakmicu i tu su u velikoj prednosti. U prošlom susretu puno smo naučili, kao i utakmicama protiv Partizana, rekao je Jusup.

Zadar je sinoć i HT Premijer ligi loše šutirao trice i protiv puno slabijeg protivnika, a na kraju su ih pogodili 15 iz nevjerojatnih 48 pokušaja.

– Skoro sam pao u nesvijest kad sam vidio. Bio sam nezadovoljan, zabrinut sam, ali moramo se koncentrirati na ono što slijedi.

Dario Drežnjak sinoć nije igrao zbog bolova u leđima i njegov nastup sutra je pod upitnikom.

Jusup je na kraju izrazio žaljenje zbog tragičnih događaja u Srbiji, zbog kojih će ova utakmica, kao i sve druge utakmice četvrtfinala natjecanja, započeti minutom šutnje. To prigodom odat će se počast i preminuloj legendi splitske i hrvatske košarke Damiru Šolmanu.  Publiku klub poziva na korektno bodrenje i podržavanje svoje momčadi.