Regija
Zvezda ostala u utrci za jedinicu i povukla Mornara prema doigravanju

Zvezda ostala u utrci za jedinicu i povukla Mornara prema doigravanju

Dobrić je pogodio šest trica iz sedam pokušaja.

U derbiju 18. kola ABA lige u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” sastali su se dva najtrofejnija kluba regionalnog natjecanja Crvena zvezde mts i Partizan NIS-a.

Nakon sinoćne pobjede Mornara nad liderom prvenstva ekipom Budućnosti ovaj susret je praktički bio kvalifikacijski za “ vječite rivale”. Naime, samo pobjeda je Zvezdu ostavljala u utrci za prvo mjesto, a Partizan u borbi za doigravanje. U slučaju poraza oba ova cilja bi za beogradske momčadi ostala u domeni teorije.

Gosti su otvorili susret dosta sigurnije i nakon 4:30 minuta igre vodili 12:5. Ipak, par loše organiziranih napada Gossa “naplatili” su Rochestie i Dangubić i nakon manje od minute rezultat je bio izjednačen 12:12. U tim trenucima nastaju prvi problemi Partizana jer i Šalić i Gagić imaju po dvije osobne pa je Čanak prinuđen u igru poslati Gavrilovića i promijeniti ulogu Veličkovića kojeg postavlja na centarsku poziciju. Zvezda to brzo koristi te nakon trice Dobrića dolazi do vodstva od 5 poena (19:14) te strateg Partizana zove minutu odmora.

Nakon odmora ulazi Omić umjesto Lessorta i dobiva ogroman aplauz navijača Zvezde. S druge strane još veći aplauz dobiva kapiten Partizana Novica Veličković koji sa 7 poena i asistencijom u posljednjih minutu i pol svojoj ekipi donosi vodstvo na kraju prvog dijela igre 24:22.

Nije najbolji igrač Partizana započeo 2/4 i domaći su to iskoristili i poveli 32:28 nakon nepune 3 minute igre pa je Čanak vratio svog najiskusnijeg igrača u igre. Do kraja prvog poluvremena obje ekipe su igrale jako dobro u napadu, a posebno se istakao Ognjen Dobrić s 4 pogođene trice iz 5 pokušaja. Čak 9 trica zabila je Zvezda iz 18 pokušaja i isključivo zahvaljujući tome otišla je na veliki odmor s rezultatom 49:43.


U 3/4 obje ekipe su nastavile s brzom igrom ali i s dosta grešaka i nepreciznih šuteva pa je napadačka produkcija oba tima bila na nižem nivou nego u prvih 20 minuta igre. Pogotovo je to bilo vidljivo kod gostiju kod kojih je jedino Veličković bio blizu razine igre iz prvog poluvremena.


Oba centra Partizana polovicom četvrtine imaju 4 osobne pa Zvezda to koristi i odlazi na plus 10 dvije minute prije kraja 3/4 (64:54), a nakon tehničke Gavrilovića i trice Dobrića navelikih 68:56. Isti igrač svojom šestom tricom iz sedam pokušaja odbodi Zvezdu na +15. U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 71:57 za Crvenu zvezdu. Nakon tri i pol minuta igre Zvezda dolazi na plus 18 (79:61) i svaka dvojba oko toga tko će biti pobjednik ovog susreta je otklonjena.

Na kraju Crvena Zvezda mts: Partizan NIS 86:74 (22:24 27:19 22:14 15:17)

U redovima pobjednika najzapaženiji su bili Dobrić s 18 (6 od 7 za tricu) te Lessort s 13 poena, dok je kod Partizana bolji od ostalih bio Veličković s 20 poena i 10 skokova.