Regija
Zvezda pred 7000 gledatelja 'pomela mornare'

Zvezda pred 7000 gledatelja 'pomela mornare'

Uvjerljiva igra branitelja naslova.

U prvoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja ABA lige Crvena Zvezda mts je dočekala najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja regionalnog prvenstva ekipu Mornara iz Bara.

Obje momčadi su znatno oslabljene ušle u ovu utakmicu. Dangubić je vjerojatno završio sezonu, a u redovima Barana nije bilo Uroša Lukovića.

Pred više od 7 000 gledatelja puno bolje se snašla ekipa Dušana Alimpijevića koja je nakon početne nervoze i samo 8 poena ukupno postignutih u prve četiri minute (4:4) Rochestievom tricom najavila napadački bolju Zvezdu. U sljedećih 6 minuta domaćin je ubacio čak 18 poena pritom primivši samo 10 i na prvu pauzu otišao s 8 poena viška - 22:14.

Potpuno je Zvezda neutralizirala najjače oružje Crnogoraca, šut Mornara za tri poena. Gosti su poentirali uglavnom iz reketa preko svojih centara.

U istom ritmu je utakmica nastavljena i u drugoj četvrtini. U obrani su Beograđani bili jako agresivni na vanjsku liniju Mornara, a u napadu su strpljivo kažnjavali svaki propust Barana pa je preimućstvo vodstvo raslo iz minute u minutu te je na kraju poluvremena iznosila velikih 41:22.

Odličnu obranu Zvezda je nadogradila odličnim šutem za tricu (5 /11), a imali su značajnih 13 asistencija naspram samo 3 Barana.

Najbolji igrač Mornara Needham je imao šut 1/10 u ovom dijelu utakmice u kojem je Pavićevićeva momčad imala 0/11 šut za 3 poena.

S dvije trice na samom početku 3/4 Zvezda dolazi do 49:26, ali Needham pokreće Mornar koji na 4:30 do kraja četvrtine pogađa prvu tricu za svoj tim i smanjuje prednost domaćih na 52:38.

Nakon Zvedzdine minute odmora ništa se bitno nije promijenilo. I dalje smo gledali rastrganu utakmicu bez imalo ritma sve do kraja ovog izuzetno nekvalitetnog dijela igre koje je završilo rezultatom 64:49 za Zvezdu. Ova razlika je ostvarena  najviše zahvaljujući odličnoj roli Feldeina koji je postigao 10 poena u poslednjih nekoliko minuta igre. 

Posljednji četvrtinu Zvezda otvara tricom Antića nakon koje Pavićević odmah traži odmor ljut zbog nekoliko propusta svojih igrača u oba pravca.

Ništa minuta odmora nije popravila u igri Mornara. Feldeine pogađa dvije trice, Bjelica zakucava nakon sjajne asistencije Antića, Ennis krade loptu i zakucava pa je Zvezda na velikih i odlučujućih 79:53 na 5:30 do kraja.

Do kraja utakmice obje ekipe su imali nekoliko atraktivnih poteza, a najveće ovacije je doživio Marko Kešelj nakon dvije pogođene trice.

 Na kraju Crvena Zvezda mts: Mornar     91:63    22:14, 19:8, 23:27,  27:14

James Feldeine s 23 poena bio je najbolji kod Zvezde u kojoj je zapažen bio i Bjelica sa 17 poena dok je Needham sa 13 poena bio najjefikasniji u svom timu.

Revanš se igra u Baru za 7 dana.