Europa i Svijet
'Zvezdaš' Dončić o Kokoškovu, NBA ligi i napadu na dvostruku europsku krunu

'Zvezdaš' Dončić o Kokoškovu, NBA ligi i napadu na dvostruku europsku krunu

Autor: Branko Tabak

Koliko samo u tom velikom igraču ima onog nevinog dječjeg.

- Osvajanje naslova prvaka Europe u klupskoj konkurenciji bio bi šlag na tortu nakon što sam s reprezentacijom Slovenije osvojio naslov na Eurobasketu, izjavio je u četvrtak navečer uoči treninga Real Madrida za Basketball.hr Luka Dončić.

Čudesni mladić bio je igrač oko kojeg se okupio najveći broj novinara koji su večer uoči početka Final Foura okupirali Štark Arenu.

- Zvezdaš sam, to se zna odavno i vjerujem da će dosta Beograđana doći podržati Real. Dolaze i moji navijači iz Slovenije. Osobno ne osjećam pritisak. Odlično radimo i spremni smo za veliki okršaj s ekipom CSKA. Kažete da imaju nekoliko opasnih igrača? Ne, oni imaju pregršt opasnih igrača. Ne zna se otkuda prijeti veća opasnost, no i mi imamo svoje adute, rekao je Dončić koji nije mogao izbjeći pitanje o Phoenixu, prvom izboru drafta i Igoru Kokoškovu.

- Izbor Kokoškova za trenera NBA momčadi mi nije nimalo iznenadio. Fokusiran sam na Final Four tako da malo što mogu reći oko drafta. Prvi ili drugi draft, Phoenix ili Sacramento, Kokoškov i Bender ili Bogdanović i Divac - vidjet ćemo. Sve je moguće.

Sljedeće sezone bit će zvijezda NBA parketa, u igri je dominantan, snažan i ubojit,u komunikaciji s medijima pokaza je koliko je još uvijek u tom velikom igraču ostalo onog nevinog dječjeg.

U Štark Areni će u petak biti više od 18 tisuća gledatelja, koga god da dođu podržati, sigurni smo, divit će se košarkaškom umijeću Luke Dončića.

Iz Beograda za Basketball.hr: Branko Tabak