Hrvatska
Zvonimir Mravak: I bez Hortmana Dubrava je favorit

Zvonimir Mravak: I bez Hortmana Dubrava je favorit

Utakmica za hvatanje priključka.

Hermes Analitica nakon nastupa na završnici Kupa Krešimira Ćosića okreće se HT Premijer ligi i pokušaju očuvanja statusa u društvu najboljih. Gostovanje u petak u Dubravi je možda i posljednja prilika da se uhvati priključak za Dubravašima koji ostaju glavni konkurenti za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

 ”Utakmica naravno ima veliki značaj iako i poslije slijedi veliki broj utakmica. Mi bi pobjedom došli na korak od njih i u nastavku sezone imali realne šanse da izbjegnemo posljednje mjesto” -.kaže trener Zvonimir Mravak koji s respektom govori o Dubravi Furnir.

 ”U boljoj su formi od nas, imaju veći broj igrača u rotaciji, a i publika će biti na njihovoj strani. Ako bi govorio o postocima onda bi to bilo 60:40 na strani Dubrave Furnir. Iskustvo koje imamo moramo prenijeti na parket i mislim da će pobijediti ekipa koja bude igrala bolju obranu. U ovoj mini pauzi pokušali smo raditi na nekim drugim stvarima, a ne samo na tome da ovisimo o šutu za tri poena. Poznavajući trenera Krstića oni će se sigurno dobro pripremiti”.

Odlazak Hortmana iz Dubrave je smanjio napadačke mogućnosti Lavova.

 ”On je u prvom dijelu sezone bio igrač koji ih je nosio. Sigurno da je to hendikep, ali opet taj odlazak mogu iskoristiti neki drugi igrači i ugrabiti priliku. Dubrava ima 8 ili 9 igrača koji su podjednaki za razliku od nas koji imamo nešto kraću klupu. Presuditi će male stvari ili nijanse kao što su presudile u kvalifikacijama za Premijer ligu prošle godine.”

U slučaju poraza Analitičari bi u nastavku sezone trebali napraviti pravo čudo da učuvaju status HT premijerligaša.

 ”Govorim svojim igračima da na ovu utakmicu gledaju kao na svaku drugu. Puno puta smo već bili otpisani, ali smo se znali vratiti iz takvih situacija. Želimo dati sve od sebe za pobjedom učinimo prvenstvo još zanimljivijim’‘.