Hrvatska
ZZ dvoboj Zadru, Zabok je prijetio jednu četvrtinu

ZZ dvoboj Zadru, Zabok je prijetio jednu četvrtinu

Autor: 057info

Perinčić potpisao još jednu pobjedu.

Lagodnu utakmicu imao je Zadar nakon niza potresa u ABA ligi i domaćem prvenstvu, koji su kulminirali porazom od gradskog rivala Sonik Puntamike. Na gostovanju kod Zaboka, još jedne momčadi iz donjeg dijela kvalitete HT Premijer lige, nakon uspavane prve četvrtine Zadrani su pod vodstvom pomoćnog trenera Ivana Perinčića (Veljko Mršić zaradio je utakmicu suspenzije) pobijedili rezultatom 66:80, javlja portal 057 info

Perinčić je krenuo s petorkom Junaković, Palokaj, Carter, Bursać, Onuaku, što je značilo da je u njoj mjesto nakon Vukovića i Gilberta izgubio i Mavra, doduše možda i kako bi ga se odmorilo pred odlazak u reprezentaciju. Skoro tri minute igrale su obje momčadi bez postignutog poena, dok Gabriel Marić nije pogodio za početno vodstvo domaćina. Uzvratio je Zadar serijom 6:0, te uz nekoliko izjednačenja uspio održati vodstvo do kraja prve četvrtine. Šest poena postignutih u osam minuta igre nagnalo je Perinčića na dosta rošada u momčadi, pa su priliku očekivano dobili Mavra, Vuković, Planinić i Gilbert. Zadar je nakon 6:6 uspio postići jedan poen iz polaganja, a svih preostalih šest do kraja četvrtine (10:14) postignuto je iz slobodnih bacanja.

S malim brojem pogodaka obje momčadi su nastavile i u drugoj četvrtini, kao i s nervozom zbog koje je Gilbert zaradio nesportsku pogrešku. Nakon 14 minuta igre Zabok je i dalje imao minimalni zaostatak (18:20), ali su nakon toga Onuaku i Mavra u nekoliko dobrih akcija doveli prednost na 18:28. Nakratko su domaći prekinuli "post" jednim pogotkom, nakon čega je uslijedila nova serija Zadra, odnosno petorke Mavra, Palokaj, Carter, Vuković, Onuaku, koja je prelomila utakmicu, donijevši do kraja poluvremena prednost 22:41.

S obzirom na kvalitetu kojom Zadar raspolaže bilo je jasno da u drugom poluvremenu neće biti većih lomova. Igra Zaboka očekivano ja padala pa su Carter, Mavra, Bursać... iz individualnih akcija lagano poentirali i održali prednost od 19 poena na kraju treće četvrtine (41:60). U jednom trenutku posljednje dionice Zadar je imao i 23 poena prednosti (47:70), pa nije bilo potrebe za jačim angažmanom do samog kraja.

Najefikasniji igrači Zadra bili su Mavra (14), Carter (13) i Onuaku (12), koji je pritom imao i 11 skokova.

Nakon ove utakmice slijedi stanka u prvenstvu (i ABA ligi) zbog obveza reprezentacije, te je sljedeća utakmica Zadra u HT Premijer ligi zakazana za 5. prosinca, kada bi trebao gostovati kod Šibenke.