Hrvatska
Aco je i službeno privremeni izbornik. Pozvao je zaobilažene, nekih standardnih imena nema na popisu

Aco je i službeno privremeni izbornik. Pozvao je zaobilažene, nekih standardnih imena nema na popisu

Autor: Z.D. Photo: Marin Sušić - HKS

Uskoro i stožer

Novi ciklus pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo je pred vratima - već 10. studenog reprezentacija Hrvatske u Grazu igra protiv Austrije, a 13. studenog na rasporedu je domaća utakmica s Poljskom u Zagrebu

Sportski direktor Aleksandar Petrović od svojeg je imenovanja vodio mnoge razgovore o mjestu izbornika reprezentacije, a u konačnici je Upravni odbor HKS-a elektroničkom sjednicom održanoj tijekom proteklog vikenda jednoglasno donio odluku da se Petrović imenuje vršiteljem dužnosti izbornika košarkaške reprezentacije Hrvatske za prozore pretkvalifikacija u studenom 2022. i veljači 2023. godine.

"Kada sam preuzimao struku u Savezu prije četiri tjedna, nisam očekivao da će to otići u ovom smjeru, no s obzirom na sve ono što se dešavalo u prvom krugu razgovora s potencijalnim kandidatima te nakon što sam praktično obišao sve igrače, možda je to i logično rješenje", po imenovanju je izjavio Aco Petrović dodavši i sljedeće: "Sasvim sigurno je da sam ovog trenutka najinformiraniji što se tiče forme i praćenja, no za mene je to ovog trenutka dodatno opterećenje. Svjestan sam koliko je taj sljedeći prozor bitan i za buduća ljeta jer ako se dobiju obje utakmice, već dobivamo kvalitetno radno ljeto 2023. te bi mogli sudjelovati na pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Ulog je velik, prihvatio sam i tu ulogu kao vršitelj dužnosti izbornika dok do kraja sezone ne riješimo pitanje izbornika. Spreman sam odraditi ta dva prozora dok ne dođemo do konačnog rješenja."