Europa i Svijet
Hrvatska
Aco nakon Švicarske: Dobili smo utakmicu bez ikakvog napadačkog učinka, što je jedna dodana vrijednost

Aco nakon Švicarske: Dobili smo utakmicu bez ikakvog napadačkog učinka, što je jedna dodana vrijednost

Autor: Z.D. Photo: FIBA

Izjave izbornika i Tonija Nakića

Nakon gostujuće pobjede Hrvatske protiv Švicarske 56-64 izjave za medije dali su V.d. izbornika Aleksandar Petrovi i igrač Toni Nakić

Danas se nismo napadački osjećali komforno ni u jednom trenutku. Evidentno je da smo utakmicu mogli dobiti samo onako kako smo odigrali drugo poluvrijeme, što znači da smo limitirali Švicarce na 18 poena i ostavili Kovača bez poena iz igre. Dobili smo utakmicu bez ikakvog napadačkog učinka, što je jedna dodana vrijednost za hrvatsku reprezentaciju koja nije često dobivala utakmice na ovakav način. Čestitke momcima!

Sada je plan što prije se 'dočepati' Splita i dobro se odmoriti. Grad Split je u jednoj euforiji zbog dobrih rezultata kluba i sasvim je sigurno da ćemo odigrati napadački puno bolju utakmicu i podariti našim gledateljima kvalitetan spektakl.“ - rekao je Petrović. 

Na njegove riječi nadovezao se Toni Nakić koji je odigrao ključnu napadačku rolu u preokretu Hrvatske. 

Teška utakmica, sami smo se uveli u nekakav kontraritam u kojem smo promašivali dosta otvorenih šuteva, radili individualne greške, gubili lopte, a nadovezala su se i slobodna bacanja. Igrali smo bez samopouzdanja. Lopta je puno bolje išla na treninzima, nego na utakmici, međutim dobrom obranom i velikom željom za pobjedom smo uspjeli uzeti dva boda.“

Slijedi utakmica s Austrijom koja je na rasporedu u nedjelju 26. veljače s početkom u 18. sati.

Ulaznice za ovu utakmicu u online prodaji možete nabaviti putem sustava ulaznice.hr (ili putem direktne poveznice OVDJEili na prodajnim mjestima u sustavu ulaznice.hr čiji je popis dostupan klikom na ‘Popis prodajnih mjesta’ na istoj poveznici, a na dan utakmice na blagajni dvorane KK Split.

Foto: FIBA