Hrvatska
Agresivnom obranom do povratka u Zadar

Agresivnom obranom do povratka u Zadar

U drugoj utakmici finala doigravanja Prve lige Dubrava dočekuje Sonik Puntamiku

Košarkaši Dubrave u srijedu igraju drugu utakmicu finala doigravanja za HT Premijer ligu. U svojoj će dvorani od 20 sati ugostiti Sonik Puntamiku iz Zadra koja je u prvoj utakmici u nedjelju slavila uvjerljivu pobjedu 86:62. Dubravašima samo pobjeda igra ukoliko žele zadržati šanse da u ”majstorici” u Zadru stignu do elitnog društva naše košarke, a u slučaju poraza moraju se okrenuti dodatnim kvalifikacijama gdje će im suparnik biti Hermes Analitica ili Alkar.

Prva četvrtina je bila dosta dobra i početak druge. Sonik je krenuo šut izvana i na nekim igračima na kojima smo uzeli rizik su pogodili i jednostavno ovako nešto nam se moralo dogoditi da nas malo resetira. Umor od teške utakmice i serije protiv Dubrovnika je uzeo danak, ali vjerujemo da u srijedu možemo izjednačiti seriju”, kaže kapetan Dubrave Petar Perić.

U posljednja dva tjedna Dubrava je odigrala pet utakmica, a od toga dva puta gostovala u Zadru i jednom u Dubrovniku.

 ”U svakom slučaju Sonik je tu u prednosti jer je odigrao utakmicu manje i imao više dana za pripremu finalne serije. Imamo dva dana da se odmorimo i pokušamo produžiti ovu finalnu seriju. Moramo naći snagu jer u takvim utakmicama nema alibija da smo umorni već uz punu dvoranu, sjajnu atmosferu i veći adrenalin doći do pobjede. Ključ utakmice će biti u obrani i našoj agresivnosti prije svega na vanjskoj poziciji. Šut će doći kada odradimo dobar posao u obrani jer ovo je u ovom trenutku najvažnija utakmica sezone u kojoj želimo pobjediti i vratiti se u Zadar’‘.

Svjesni su u Dubravi što ih čeka slijedeći tjedan ukoliko ne uspiju svladati Zadrane, ali ističu da pritiska nema već samo želja da daju sve od sebe i ljubiteljima košarke u Dubravi podare još jednu nezaboravnu večer. Treći tjedan zaredom dvorana će biti ispunjena s nizom iznenađenja za gledatelje, a posebni gosti biti će nogometaši Dubrave Tim kabel koji kao i košarkaši imaju priliku izboriti viši rang odnosno Drugu HNL.