Hrvatska
Aleš Pipan novi trener Zadra

Aleš Pipan novi trener Zadra

Autor: Branko Tabak

Zadar odabrao nasljednika Aramisa Naglića.

Slovenac Aleš Pipan novi je trener Zadra, vijest je koju nam je potvrdio sportski direktor KK Zadar Branimir Longin.

Zanimljivo, Pipan u košarkaškoj javnosti slovi kao čovjek Longinovog prethodnika Branka Skroče koji ga je doveo na klupu Zadra  2011/12. Zadar je tada igrao A1 ligu te se pod Pipanovim vodstvom vratio u ABA ligu.

Zadar i Pipan dugo su vremena bili u sporu oko financijskih obveza kluba prema treneru i upravo je to bio jedan od onih spornih ugovora zbog kojih se Zadar godinama suočavao s blokadama. 

Pipana je u sjedeće sezone zamijenio Ante Nazor, stručnjak koji je u drugom dijelu prošle sezone vodio Cibonu i koji je trenutno slobodan.

- Zadovoljni smo što smo se dogovorili s iskusnim stručnjakom kao što je Pipan. Riječ je u studioznom treneru koji jse ne boji dati priliku mladim igračima, što je pokazao u Zadru kada je prije sedam sezona vratio momčad u ABA ligu i promovirao neke igrače poput Ante Delaša, izjavio je Longin.

Pipan je u karijeri bio izbornikom triju reprezentacija: Slovenije, Poljske i Makedonije.  Vodio je brojne klubove, mahom slovenske, no radio je i u Anwilu i MZT-u. Zanimljivo upravo je u tim klubovima osvojio glavninu trofeja (poljski kup i superkup, dva makedonska prvenstva i jedan kup). U Sloveniji je osvojio trofej samo s KK Zlatorog Laško (kup). 

Nakon što je riješeno pitanje trenera, Zadar se okreće slaganju igračkog kadra za novu sezonu.

- Već smo razgovarali o njegovoj viziji prve momčadi te ćemo u dogovoru s trenerom odmah krenuti u razgovore s igračima. Kako s onima iz prošlosezonske momčadi, tako i s onima koji su potencijalna nova pojačanja. Dosta toga bi se moglo znati već u idućih nekoliko dana, poručio je sportski direktor Zadra.