Hrvatska
Alkar je brzo pronašao zamjenu za Krstića

Alkar je brzo pronašao zamjenu za Krstića

Autor: Z.D.

Prošle sezone radio je u Kolumbiji i Slovačkoj.

Alkar je pronašao zamjenu za Vladimira Krstića koji će karijeru nastaviti u KK Gorica. Kako javlja portal Ferata.hr riječ je o mladom zadarskom stručnjaku Luki Bujasu.

“Da, dogovorili smo suradnju i samo čekamo taj potpis, ali mislim da tu nema problema. Velika mi je čast doći u Alkar, znam da me čeka velik posao, ali radujem se izazovu i radu u Sinju za koji se zna da živi košarku.”, rekao je za Feratu Bujas. 

Zadarski trener je i prošle godine bio blizu preuzimanja klupe Alkara, nakon što je bivši postao Marko Trninić, ali je već dogovorio suradnju sa slovačkim prvoligašem Iskra Svit i pri tome je i ostao.

Riječ je o 36-godišnjem treneru koji završio trenersku školu pri kineziološkom fakultetu, a osim slovačkog kluba u ranijem dijelu prošle sezone okušao se i u Kolumbiji.

Bujas je aktivno igrao košarku i došao do dresa U15 reprezentacije, međutim, otkrivena srčana mana preko noći je odnijela sve snove vezane uz profesionalno igranje košarke pa se zarana posvetio trenerskom radu. Uz sve to je bio i košarkaški sudac, ali je na kraju ipak i logično odabrao trenerski put.

S 26 godina je preuzeo prvoligaša Križevce, kao vjerojatno najmlađi prvoligaški trener ikada, a poslije završio u Libiji kao pomoćnik Željka Pavličevića. Ratno stanje u Libiji brzo ga je nagnalo na “povlačenje”, nakon čega je uslijedila korona i brzo je ostao na suhom što se košarke tiče.

No, sada je na redu novi košarkaški početak, bolje rečeno nastavak tog puta. I to u sinjskom Alkaru. Ne čeka ga lagan posao, to je sigurno.