Hrvatska
Regija
Alkar pobjednik Memorijala Mladen Pavić Kembo

Alkar pobjednik Memorijala Mladen Pavić Kembo

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Alkar

Šibenka se iskupila za poraz od Proma

Alkar je pobjednik 2. Memorijala Mladen Pavić Kembo, nakon što je u finalu bio bolji od Proma iz Donjeg Vakufa. U susretu za treće mjesto Šibenka je bila bolja od Posušja, piše portal Ferata.hr.

Pred odlično popunjenim tribinama Ićine dvorane uspješno je zaključeno drugo izdanje turnira koji se igra u čast najboljeg igrača i najboljeg strijelca u povijesti Alkara – Mladena Pavića Kemba. Kembo tako nastavlja živjeti na košarkaškim parketima, ali i u srcima svih sinjskih i hrvatskih košarkaških zaljubljenika.

Nagrade najboljima podijelili su Zvonko Pavić, brat Mladena Pavića, zatim v.d. predsjednika Alkara Petar Župić te gradonačelnik Sinja Miro Bulj. Najbolji igrač je Alkarov Troy Green, a najbolji strijelac Armin Hrštić iz Šibenke.

Alkar – Promo 84:79 (20:22, 25:24, 23:9, 16:24)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 350
Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević, Roko Hordov

Alkar: Green 17, Blatančić 13, Pavela, Boban, Čović, Babić, Nazor 13, Vučić 21, Jukić 20.

Promo: Gerret 17, Prokić 6, Punter 12, Kovačević 6, Alkić 16, Vasilevski 2, Kueth 9, Nezirić 10, Imamović, Mulaomerović 1, Ugarak.

Cijelo prvo poluvrijeme Alkar se mučio s Promom, nikako sinjska momčad nije uspijevala uhvatiti pravi ritam, ali zato su gosti koristili sve što im se nudilo i držali utakmicu itekako otvorenom. Obrana je bila ključ, a na bolju obranu moralo se pričekati do drugih 20 minuta.

Minus od jednog koša na poluvremenu Alkar je brzo anulirao i čvrstom obranom natjerao goste na puno teže šuteve, a posljedično i puno više promašaja, o čemu dovoljno govori tek devet gostujućih ubačaja, naspram 23 koliko je postigao Alkar kroz treću četvrtinu. Plus 13 uoči četvrtog perioda bio je ključan, jer momci u žutom se više nisu imali ni snage niti ideje vratiti u susret.

Posušje – Šibenka 69:103 (19:22, 15:28, 18:24, 17:29)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 50
Suci: Leo Roglić, Dino Vukušić, Frane Mjeda

Posušje: Ramljak, Biško 2, Jukić 11, Širić 7, A. Kovač, Mart 13, Bjelica 7, Berek 2, Miličević, Zovko 10, Š. Kovač 11, Begić 6.

Šibenka: Hrstić 21, Bobek 4, Klarin 7, Howard 8, Brown 16, Babić 26, Perković 4, Škugor 17, Brajković.

Šibenčani su u susretu za treće mjesto bili dominantni protiv Posušja koje je dan ranije odigrao egal utakmicu s Alkarom. Početkom druge četvrtine Šibenčani su počeli stvarati osjetniju prednost te su u nastavku susreta na krilima trojca Babić-Hrstić-Brown ostvarili ogromnu prednost. Za razliku od dan ranije, kada su se Narančasti raspali u nastavku, ovog puta problema nije bilo.