Hrvatska
Regija
Alkar slomio otpor Posušja i ušao u finale

Alkar slomio otpor Posušja i ušao u finale

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: Ferata.hr

Memorijala Mladen Pavić Kembo

Alkar i Promo igrat će u finalu 2. Memorijala Mladen Pavić Kembo, dok će u susretu za treće mjesto snage odmjeriti Šibenka i Posušje, javlja portal Ferata.hr

Alkar nije nastupio u svom najjačem sastavu, nedostajali su Alok i Boban, međutim na kraju je uspio slomiti vrlo dobru momčad Posušja koja je odličnim vanjskim šutom u prvoj fazi utakmice pobjegla i na deset razlike.

Alkar se potom pribrao, počeo bolje zatvarati u obrani, tako da se prednost gostiju istopila već do poluvremena na koje je sinjska momčad odnijela plus jedan (47:46). U nastavku se također vodila izjednačena bitka, Alkar je ovaj put imao više od igre i na kraju zasluženo slavio.Vrijedi izdvojiti odlične učinke Blatančića koji je zabio 25 koševa, Greena s 21 košem i Jukića sa 17, ali podcrtali smo i sjajan nastup mladog Pavele (5 koševa) koji je pokazao kvalitetna košarkaška rješenja i bio veliki faktor iznenađenja, kako za protivnike tako i za dobro popunjeno gledalište.

Između polufinalnih utakmica održana je ceremonija otvaranja Memorijala na kojoj je govorio v.d. predsjednika Alkara Petar Župić koji je uz prigodne zahvale obitelji Mladena Pavića te zahvale svim sudionicima ovog turnira naglasio kako Grad radi na tome da se Alkar što prije vrati u staru dvoranu, ali i ono najzanimljivije – da će ta dvorana nositi ime, ako ta inicijativa bude prihvaćena, još jedne sinjske košarkaške legende – neponovljivog trenera Stipe Vrcana.

Svakako treba istaknuti kako su svojim nastupom otvaranje turnira uveličale i sjajne Sinjske mažoretkinje.

Utakmica za treće mjesto (Šibenka – Posušje) igra se od 17,30 sati, dok je finale (Alkar – Promo) zakazano za 19,30 sati.

ALKAR – POSUŠJE 86:82(25:31, 22:15, 25:20, 14:16)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 350

Suci: Josip Radojković, Dino Vukušić, Frane Mjeda

ALKAR: Green 21, Blatančić 25, Pavela 5, Boban, Čović, Babić, Nazor 5, Vučić 13, Jukić 17.

POSUŠJE: Ramljak 3, Biško 2, Jukić, Širić 6, A. Kovač, Mart 20, Bjelica 17, Berek 5, Miličević, Zovko 11, Š. Kovač 7, Begić 11. (Ferata)