Hrvatska
Andrej Štimac prelazi u trenerske vode

Andrej Štimac prelazi u trenerske vode

Autor: Branko Tabak

Švicarci ga čekaju raširenih ruku.

Andrej Štimac je još jedan u nizu bivših košarkaša koji prelazi u trenerske vode. Riječki je centar spominjan kao igrač koji bi mogao pojačati premijerligaša Škrljevo, no na kraju je odlučio prihvatiti ponudu švicarskog Fribourg Olympica u kojemu će biti pomoćni trener Petru Aleksiću u prvoj momčadi (LNA) te glavni trener E grupe Akademije (LNB).

- Njegova igračka inteligenciju, poznavanje švicarski košarke, a naročito njegovi ljudske kvalitete predstavljaju za Fribourg Olympicu i igrače Akademije s kojima će raditi dodanu vrijednost.

Ovim riječima na službenim stranicama kluba su opisali Štimca.


Štimac je rođen 1979. godine te je bio U18 reprezentativac Hrvatske.

Od 1995. do 2002. godine igrao je za riječki Kvarner, a potom tri sezone u Ciboni. Sezonu 2005/06 proveo je u Llnera Menorci, pa jednu u poljskom Turowu, da bi 2007/08 zaigrao za Zadar s kojim osvaja naslov prvaka države.

Uslijedile su dvije sezone u Zagrebu u čijem dresu 2010. godine osvaja nacionalni kup. Nakon Mersina i Broda 2012. godine dolazi u Lions de Genève u kojima se zadržao do 2015. godine. S Lavovima je osvojio četiri trofeja: jedno prvenstvo, jedan kup i dva liga kupa. Sljedeća postaja bio mu je Lugano, a posljednja igračka riječki Kvarner.