Hrvatska
Ante Marović: Uz pune tribine možemo do pobjede nad Cibonom

Ante Marović: Uz pune tribine možemo do pobjede nad Cibonom

Pala je Primorska, hoće li i Cibona?

Nakon pobjede u Kopru nad Sixt Primorskom, vodećom momčadi ABA Druge lige i prvenstva Slovenije, na Gripe u 15. kolu Hrvatski Telekom Premijer lige (petak, 18 sati) stiže Cibona.

- Iskrene čestitke igračima na sjajnoj predstavi i treneru Skelinu. Zaslužili smo je. Nadigrali smo iskusnog protivnika koji je po imenima najjači u ligi i ima ambiciju ući u viši rang. Imali smo Scotta (op.a. 35 poena) koji je odigrao daleko najbolju utakmicu otkako je došao na Gripe. Nije nas iznenadio, ali je imao i pomoć suigrača. Svi su zaslužni, pobjeda je izborena timskim duhom. Dobili smo širinu u rosteru. Diktirali smo tempo i naša je pobjeda čista kao suza. A Cibona je uvijek izazov, utakmica koja privlači pažnju, derbi s posebnim guštom - rekao je Ante Marović, pomoćni trener Splita.

Očekuje pune Gripe.

- Bilo bi lijepo da se Gripe ispune. Potrebna nam je pomoć publike zbog atmosfere koju imamo u ekipi. Uz pozitivnu i dobru formu možemo do pobjede - zaključio je Marović.

Odličnu partiju, kao i cijela momčad, u Kopru je pružio Goran Filipović.

- Ta nam pobjeda nije došla iz vedra neba. U zadnjih par tjedana igramo bolje doma, a pogotovo vani. Kontrolirali smo utakmicu svih 40 minuta, vodili i desetak razlike. Kad god bi se oni primakli na 7-8, netko bi povukao da se opet odvojimo. Bila nam je to jedna od boljih utakmica ove sezone. Drago mi je što smo baš protiv lidera ove lige, ali i slovenske lige, došli do tog trijumfa. I vratili smo za poraz na Gripama - kazao je Filipović.

Sada stiže Cibona, jedina momčad uz Primorsku, koja je "žute" svladala u Splitu.

- Vratili smo Primorskoj, idemo sada vratiti i Ciboni. Bez obzira na njihove neke možda neočekivane poraze u ABA Ligi, i dalje su opasni. Digli su se promjenom

trenera, a to su i pokazali protiv nas u Kupu kad su kontrolirali cijeli susret. Moramo biti agresivni u napadu i u obrani. Pobjeda bi nam puno značila uoči doigravanja - kaže Filipović.