Hrvatska
Regija
Ante Nazor preuzeo KK Zadar!

Ante Nazor preuzeo KK Zadar!

Autor: Paulo Sarić

Treći mandat splitskog stručnjaka na klupi Zadra.

Odmah nakon što smo dobili službenu potvrdu informacije da je slovenski trener Aleš Pipan sporazumno raskinuo ugovor sa zadarskim abaligašem radi čega bi mu, prema neslužbenim informacijama, trebala biti isplaćena naknada od 4000 eura, saznalo se i ime njegovog nasljednika.

Radi se o Anti Nazoru koji se drugi put vraća na klupu KK Zadar.

Trofejni je trener koji se nabrao medalja u mlađim kategorijama, osvojivši ih ukupno sedam, prvo seniorsko iskustvo imao upravo na klupi zadarske momčadi 2012. godine kada je, zanimljivo, također naslijedio Aleša Pipana. Nazor je u svom prvom mandatu na klupi ekipe iz Donatovog grada izborio ostanak u ABA ligi i igrao finale hrvatskog prvenstva protiv Cibone, da se nakon pauze od godinu dana koju je proveo za kormilom KK Split, 2014. ponovno vratio u Zadar s kojim je ostvario dobre rezultate u regionalnoj ligi i dva puta bio „na loptu“ od osvajanja Kupa „Krešimir Ćosić“.

Mladi je stručnjak 2016. preselio u Skopje gdje je spasio MZT od ispadanja iz Jadranske lige, da bi na kraju sezone došao i do prvog klupskog trofeja osvojivši makedonsko prvenstvo.

Prošlu je sezonu proveo na klupi Cibone s kojom je igrao oba domaća finala, pritom na putu do završnice u oba navrata izbacivši Zadar na Višnjiku.