Hrvatska
AUDIO: Zdovc: Očekivao sam ovakvu utakmicu, Kedžo: Nadam se revanšu u srijedu

AUDIO: Zdovc: Očekivao sam ovakvu utakmicu, Kedžo: Nadam se revanšu u srijedu

Autor: KK Cedevita

Utakmica nakon koje su svi našli razloge za zadovoljstvo.

Izjave nakon prve utakmice polufinala Prvenstva Hrvatske između Cedevite i Splita koju su zagrepčani dobili nakon neizvjesne završnice 84-80. 

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Ja sam očekivao takvu utakmicu. Prvo zbog toga što nismo dugo igrali. Drugo, vidio sam na zagrijavanju da nismo pravi i da je ekipa relaksirana. U zadnjoj utakmici smo ih dobili s velikom razlikom i dopustili smo im da se razigraju. Ono što pričam svaki dan i na svakoj presici, ruke su bile dolje i oni su to jednostavno kaznili s vanjskim šutevima i mi nismo mogli prelomiti. Uz dobar napad u prvom poluvremenu bi morali imati 20 razlike, ali s glavom smo bili samo naprijed, a obrana nije postojala. Onda kad smo htjeli nije išlo, pa su pogodili i par teških šuteva. Čestitam momcima. Broji se pobjeda i možda je i bolje da je tako jer je to veliko upozorenje da u drugoj utakmici pristupimo s većom koncentracijom."

Will Cherry, razigravač Cedevite: "Bila je teška utakmica. Split je dobra momčad, došli su ovdje i radili ono što su trebali. Dali su si šansu da pobijede i pogodili su puno teških šuteva. Ti dečki imali su plan igre i dobro su ga izvršili, a treba odati priznanje i njihovom treneru. Mi smo promašili puno otvorenih šuteva, uključujući i mene. Međutim, pobjeda je pobjeda i nije bitno s kojom se razlikom pobijedi. Što se tiče mene, ja radim ono što mi trener kaže. Ako kaže da terba zabiti, onda to radim. Kad momčad treba ključne poene, vjeruje u mene da ću napraviti što treba. Par puta su me danas i udvojili, a moji igrači su onda zabili neke otvorene šuteve. Što god moja momčad treba, ja ću odraditi."


 
Ivica Skelin, trener Splita: "Bila je to dobra utakmica. Cedevita je kontrolirala čitavu utakmicu i bili su stalno u vodstvu. U jednom trenutku bili su na 10-11 razlike i prijetilo je da utakmica otiđe na njihovu stranu. No, pokazali smo karakter i ostali smo u utakmici do kraja. Šteta da nismo uhvatili onaj skok na kraju. Cedevita je momčad koja ne gubi utakmice i u HT Premijer ligi izgubila je samo u Zadru. Naš prvenstveni cilj bio je da danas ne pobijedimo sami sebe i da budemo bolji nego što smo protiv Cedevite bili prošli put kad su nas potukli. Danas smo pokazali da im možemo parirati i da možemo igrati košarku, a cilj nam je da u srijedu ispravimo neke greške koje smo radili danas."

Mateo Kedžo, krilni centar Splita: "U svakom slučaju, mislim da možemo biti zadovoljni s pomakom u našoj igri. Bili smo blizu i mogla je odlučivati jedna lopta. Oni su protivnik koji je vrhunski, po mjeri, ako igrači žele napredovati. Mislim da možemo biti zadovoljni s našom prezentacijom. Nažalost, ostali smo kratki za malo, ali nadam se revanšu u srijedu. Bila je ovo velika šansa, ali moramo ovu utakmicu ostaviti sa strane i sljedeću odigrati isto ili još jače."