Europa i Svijet
Hrvatska
Babo: Uvijek ću se odazivati, jedini cilj u košarci mi je da osvojim medalju s reprezentacijom.

Babo: Uvijek ću se odazivati, jedini cilj u košarci mi je da osvojim medalju s reprezentacijom.

Autor: Branko Tabak

Mršić čestitao igračima i priznao: Nismo bili dovoljno dobri!

Izjave nakon utakmice polufinala Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu između Hrvatske i Njemačke i poraza naše reprezentacije 76-86.

Veljko Mršić – izbornik:

“Njemačka je bila bolja i zasluženo se plasirala u finale. Nažalost, mi nismo ostvarili rezultat koji smo željeli, a to je da izborimo barem finale ovog turnira. Sada kada pogledamo rekao bih da nismo bili dovoljno dobri da to ostvarimo. Imali smo dosta problema kroz pripreme. Moram na kraju čestitati svojim dečkima. Ovu zadnju utakmicu su stvarno uz podršku s tribina ovih momaka iz Torcide izvlačili zadnje atome snage. Nismo izdržali, pali smo u tih zadnjih pet minuta.”

Bojan Bogdanović:

“Bilo smo jako blizu, a mi smo tako stalno nekako jako blizu, ali ne uspijevamo napraviti taj iskorak. Falilo je uigranosti, dana provedenih zajedno. Roster je novi, ne poznajemo se dovoljno, ne poznajemo karakteristike tko kako igra. To je bio najveći problem i glavni razlog zbog kojeg se nismo plasirali na Olimpijske igre. Nismo dovoljno napadali reket. U toj zadnjoj četvrtini oni nisu praktički ni izašli iz bonusa. Mi smo se previše oslanjali na trice, nismo napadali njihove igrače kada su preuzimali, stalno smo spuštali na Žižića…Možemo mi sada pričati i tražiti razloge, ali očito je da nije bilo dobro ni dovoljno. Nisam ljut na suigrače, dapače. Ljut sam na sebe prvenstveno. Možda sam mogao ja više razigrati njih u trenucima kada su me udvajali. Na kraju smo propustili neke napadačke skokove i tu je prelomljena utakmica. Ponavljam, dosta je neuigranosti, a to je posebno došlo do izražaja u završnici kada se sve svodilo na pick & roll igru. Ovo je još jedno veliko razočaranje, ali moram zahvaliti publici koja nas je došla podržati i biti nam vjetar u leđa. Do sljedećeg olimpijskog ciklusa je dosta vremena, nadam se da ću biti dovoljno dobar, da igram za Hrvatsku. Uvijek ću se odazivati. Jedini cilj u košarci mi je da osvojim medalju s reprezentacijom.”

Željko Šakić:

“Danas smo igrali i s više volje i s više želje nego prethodne utakmice, ali nije išlo. Ne bih rekao da smo se na kraju raspali. Bili smo brzopleti. Tako je to u ovom sportu. Jedan si dan dolje, drugi gore. Bojan je naš glavni igrač, ali ne i jedini. Ima nas 12, znam da je bilo loše, ali dali smo sve od sebe. Zadnje tri, četiri minute smo se oslanjali na Bogdanovića, , čovjek je ostao bez zraka, bez svega… I baš kao što smo prije četiri godine uspjeli, sada nismo. I to je činjenica. Hvala prekrasnoj publici koja je danas bila odlična. Hvala ljudi! Hvala od srca!”

Ante Toni Žižić:

“Veliko razočaranje. Bila je ovo teška utakmica i težak poraz. Raspali smo se u završnici. Imali smo prednost, publiku, sve… Hvala navijačima, razočarali smo ih, ali dali smo sve od sebe. Izgledali smo dobro, i onda odjednom postali statični s loptom. Počeli smo primati lagane poene, promašivali smo otvorene šuteve, ušli smo u crnu rupu. Dogodi se! Njemačka je ekipa koja kažnjava sve greške, imaju punu kvalitetnih individualaca, primjerice Loa koji je odigrao odličnu utakmicu. Super ju je otvorio i ponovno se probudio kada je to bilo najpotrebnije. Nismo imali odgovor na njegovu igru. Bojan je odličan igrač, borac, ostavio je srce na terenu i primjer svima. Nadam se da će još dugo ostati na raspolaganju reprezentaciji.”

Antonio Jordano:

“Razočarani smo. Došli smo u Split izboriti Olimpijske igre. Svi smo dali sve od sebe. Bojan ponajviše. Zna se tko je on i što je on. Naš najbolji igrač. Ali, mislim da smo se i svi ostali uistinu trudili. Podrška navijača nam je puno značila, posebno nakon prve dvije utakmice u kojima nismo pokazali neku bajnu igru. Hvala Torcidi i svim navijačima koji su nas došli bodriti. Znam da smo ih razočarali, ali smo i sebe.”