Europa i Svijet
Hrvatska
Bayern doveo i Mačvana, u Hrvatsku dolaze spremni za najveće domete

Bayern doveo i Mačvana, u Hrvatsku dolaze spremni za najveće domete

Autor: Branko Tabak

Milan Mačvan, 28-godišnji 206 cm visoki srbijanski krilni centar, potpisao je dvogodišnji ugovor s Bayernom iz Münchena.

Na ovaj način Bavarci su nastavili slagati momčad čiji će osnovni cilj biti osvajanje naslova prvaka Njemačke, odnosno plasman u Euroligu.

Službena potvrda vijesti stiže s klupskih stranica. Bayern je jedan od klubova koji će od 21. do 24, rujna nastupiti u Hrvatskoj na pripremnom turniru Zadar Basketball Tournament.

Osim momčadi Saše Đorđevića na zadarskom Višnjiku nastupit će pet Euroligaša: aktualni prvak Europe Fenerbahçe, prvak Rusije CSKA, viceprvak Rusije Himki, prvak Grčke Panathinaikos i prvak Njemačke Brose Bamberg.


Bit će ovo Đorđevićevoj momčadi odlična prilika da se okuša u euroligaškom društvu kojem se žele priključiti već sljedeće sezone.

Milan Mačvan je započeo seniorsku karijeru u FMP-u iz Železnika 2007. u kojem je ostao do 2010. godine. Slijedi odlazak u Maccabi, pa u Partizan i Galatasaray. Nakon dvogodišnje turske epizode vraća se jednu sezonu u Partizan od zadnje dvije sezone bio je član Armani Milana pod direktnom palicom bivšeg hrvatskog izbornika Jasmina Repeše.

<