Hrvatska
Bijesni Nazor grmio: Igrači moraju znati da igraju u gradu Pina, Kreše i Arija!!

Bijesni Nazor grmio: Igrači moraju znati da igraju u gradu Pina, Kreše i Arija!!

Autor: Paulo Sarić

Ako je ovako izgledalo obraćanje javnosti, kako je tek izgledao razgovor s igračima u svlačionici?

Bila je to loša utakmica Zadra. U to nema sumnje. Mladićima iz Cedevite svaka čast na želji i borbi, no ovakve susrete Zadrani trebaju rješavati puno ranije. I s puno profesionalnijim pristupom. Još je za vrijeme dvoboja bilo jasno da je trener Ante Nazor nezadovoljan viđenim. Ma što nezadovoljan? Kivan na svoje igrače! Ne pokazuje to samo rana minuta odmora, od bijesa crveno lice ili demonstrativno bacanje table na kojoj se crtaju akcije. Vidjelo se iz gotovo svakog pokrata, svake geste.

- Uvijek isti problemi. Najbolji je primjer da smo se povukli od kontakta Cedevite. To je igraču Zadra nedopustivo na domaćem terenu. To je nevjerojatno! U prvom su poluvremenu imali osam napadačkih skokova, a mi smo napravili dva faula. Nitko nema muda ući jako na ulaz i nitko nema muda ući jako u tijelo! Moji igrači moraju znati da žive i rade u gradu Zadru i da je publika naviknuta se ovdje gine! Ovo je nedopustivo!! Jedino što je dobro je pobjeda i što smo se izjednačili s Cedevitom. Sve drugo je  maltretiranje ekipe, 'staffa' i publike u dvorani kojoj sam se ispričao na kraju – započeo je svoje obraćanje javnosti nakon utakmice bijesni trener Nazor.

Uistinu, sve što je rekao stoji. Zadrani su večeras izgledali sporo, mlako… Borbenost i pristup bili su na razini tek nekoliko minuta što je na koncu bilo dovoljno za pobjedu. Ipak, ona ne može isprati viđeno na parketu.

- Trebamo odijeliti stvari. Nerad i greške. Nikada neću prigovoriti za promašen zicer, neka se dogodi i deset puta ja ću zapljeskati, ali ako se netko nakon toga ne vrati pa protivnik da lagani koš – to je nedopustivo! Nezagrađivanje – nedopustivo! Stariji ljudi koji su gledali Giuseppea govore mi da je on kada bi igrao obranu zagradio tri čovjeka, uzeo loptu i išao u napad“ Ti momci moraju shvatiti da žive i rade u tom gradu!! Kome bi Krešo Ćosić uhvatio korak, taj ne bi prošao bez 'banane' na utakmici!! Moji igrači moraju shvatiti da igraju u tom gradu!!! Arijan Komazec je i dan danas kada igra basket kao kompjuter i ne napravi niti jednu grešku, s ovoliko godina, a mi ne možemo spojiti pas igru i izgubimo ih 18! Igrači moraju shvatiti da žive u takvom gradu i da se ne smiju ovako ponašati 33 minute!!! Istina Bog 6-7 minuta su izgledali kako treba i moj je posao da što prije to prebacimo na cijelu utakmicu. Već od sljedećeg susreta u Beogradu protiv Zvezde moramo igrati od početka do kraja. Ponavljam, greška nije problem, greške ću tolerirati. Ali da se ne rade stvari koje se trebaju raditi i da se utakmica pred domaćom publikom dobije na mišiće… Dobro, treba i to pokazati, i to je napredak, ali ove rupe su nedopustive. Zadovoljan sam jedino time što smo upisali bodove i izjednačili se s Cedevitom – zaključio je Nazor na kraju se ispričavši i novinarima.

Vremena za popravak nema previše. Zadar već u nedjelju očekuje novo iskušenje. I to možda i najteže, u gostima protiv Crvene zvezde,