Hrvatska
Regija
Borac nakon Širkog nadigrao i Cedevitu Junior. Vitamini već u nedjelju igraju s Alkarom

Borac nakon Širkog nadigrao i Cedevitu Junior. Vitamini već u nedjelju igraju s Alkarom

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA 2 liga - balon u Novom Sadu

Cedevita Junior izgubila je od Borca rezultatom 81:71.

Cedevita je četvrti po redu NLB ABA 2 „balon“ završila porazom. Domaćini su bolje otvorili utakmicu i poveli u prvoj četvrtini, a na poluvrijeme se išlo s prednošću protivnika od 47:39. Vodeći strijelac je bio Allen s 11 poena.


Nakon velikog odmora, momčad s Kajzerice je malo sporije ušla u nastavak te je samim time Borac napravio još veću prednost u trećoj četvrtini. Najbolji period „narančastih“ bila je zadnja četvrtina gdje su uspjeli napravit seriju od 0:8 i smanjit prednost, ali ni to nije bilo dovoljno da preokrenu rezultat.


Najbolji pojedinci bili su Renato Serdarušić sa 16 poena i 5 skokova te Austin Luke s 12 asistencija i 5 skokova. Cedevita Junior sljedeću utakmicu igra već sutra, 4.2. u 19:00 sati protiv Alkara.


Statistika 


Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: „Tražili smo petorku koja bi mogla odgovorit na igru Borca, koji je cijelo vrijeme igrao čvrsto. Nismo se mogli prilagodit na kriteriji suđenja, s kojim po mom mišljenju ne možemo bit zadovoljni. Već je treća utakmica, umorni smo svi, ali to ne može biti izgovor. Borac je imao više energije, bili su čvršći, tako da s te strane mi smo tu podbacili, a oni zasluženo pobijedili. Pokušali smo na kraju i potrošili se najviše u zadnjem dijelu, ali tu smo možda odigrali i najbolje minute. Sutra već igramo protiv Alkara iz Sinja, nemamo puno vremena za regeneraciju. Imamo još jedan balon i pokušat ćemo to iskoristit i odigrat najbolje što možemo. Borcu čestitam i želim sve najbolje.“

Standings provided by Sofascore