Hrvatska
Borba za prvo mjesto – u drugom planu. Zadar sve karte bacio na ostanak u ABA ligi

Borba za prvo mjesto – u drugom planu. Zadar sve karte bacio na ostanak u ABA ligi

Autor: Paulo Sarić

Lola Ribar u drugome planu u odnosu na Sandanskog Janu.

Susjedski okršaj na Baldekinu, posljednje kolo domaćeg prvenstva s vjerojatno nikad većim ulogom i borba za prvu poziciju uoči doigravanja. Zvuči zanimljivo, zar ne? Upravo se u takvoj situaciji nalaze košarkaši Zadra pred dvoboj posljednjeg 22. kola HT Premijer lige u Šibeniku.

Kombinacija je mnogo, a čitavu lavinu pokreće utakmica u Sinju gdje se domaći Alkar bori za ostanak protiv nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe, splitskih 'Žutih'. Pobjeda domaćina multiplicira značaj zagrebačkog derbija između Cedevite i Cibone gdje pobjednik izbjegava gradskog rivala do potencijalnog finala, a u slučaju trijumfa aktualnog suverena hrvatske košarke Zadru se otvara prilika da slavljem u dvorani svojedobno posvećenoj Ivi Loli Ribaru izbjegne oba zagrebačka kluba na prvim dvjema stepenicama play-offa.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nemali ulog.

- Gledajući dno tablice i situaciju oko ispadanja, ali i gledajući vrh, zaista je svaki rasplet moguć. Moramo ući bez ikakvih kalkulacija s obzirom na mobilizaciju oko utakmice u Skopju i samu situaciju u kojoj se nalazimo u ABA ligi. Bilo što drugo odvelo bi nas na krivi trag – kazao je trener KK Zadar Ante Nazor u najavi današnje utakmice.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

A onda je u priču 'ušao' MZT i dodao novu varijablu u ionako kompliciranu jednadžbu.

Zadarska košarkaška realnost nalaže da se dvoboj u Krešimirovom gradu stavi u 'drugi plan' u odnosu na okršaj u Skoplju.

- Utakmicu ćemo iskoristiti najprije kao trening za ono što nas čeka u Makedoniji i bez obzira na rasplet u hrvatskoj ligi, mada možemo biti i prvi, staviti to u drugi plan i više se pripremati za susret u Skopju nego u Šibeniku – priznao je Nazor.

Utakmica se igra na Baldekinu, s počekom u 18 sati.

Rezultati by SofaScore