Hrvatska
Bosco je Cedeviti Junior bio konkurentan 20 minuta

Bosco je Cedeviti Junior bio konkurentan 20 minuta

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: Marin Sušić/KK Cedevita Junior

Razlika u kvaliteti

Cedevita Junior je otvorila novu sezonu u FAVBET Premijer ligi s pobjedom nad Boscom 105:74.

Domaćini su poveli 7:0 te tijekom prve četvrtine s dobrom obranom povećali svoju prednost na 29:20 do kraja prvih 10 minuta.

Bosco se u drugoj četvrtini počeo vraćati u utakmicu te došao do minimalnog zaostatka 38:37. Ipak, preokret je izostao te je momčad Damira Mulaomerović otišla na odmor s prednošću 45:41.

U nastavku susreta Cedevita Junior je ubacila u petu brzinu, treću četvrtinu otvorila je serijom 10:0, a nakon toga  nastavila graditi put prema pobjedi. Bosco se nije mogao oporaviti i vratiti u susret te je ekipa s Velesajma upisala prvu pobjedu u novoj sezoni.

Marko Ljubičić je danas napravio svoj službeni debi za prvu momčad Cedevite Junior, odigrao je odličnu utakmicu. Postigao je 13 poena uz 5/5 šuta iz igre i 8 skokova. Uz Ljubičića svoj debi je ima i Luka Mršić.

KeVaughn Allen je bio najbolji strijelac s 18 poena uz 6 asistencije i 4 ukradene lopte. Vito Kučić je ostvario  double-double učinak (13 poena,  10 skokova). Za Bosco, Borna Katanović je postigao 13 poena.

Cedevita Junior u sljedećem kolu gostuje kod Splita.

DAMIR MULAOMEROVIĆ, TRENER CEDEVITE JUNIOR:

“Prvo poluvrijeme je bilo dosta loše, bilo je dosta opuštanja. U drugom  smo igrali kako smo trebali s agresivnom obranom i puno trčanja. Mi tako moramo igrati, takav nam je profil ekipe tako da možemo biti zadovoljni s drugim poluvremenom. Najbitnije je da smo otvorili sezonu s pobjedom, bilo je dosta mladih igrača na terenu, Marko Ljubičić je odigrao sjajnu utakmicu i dobro je iskoristio priliku. Čestitam ekipi Bosca, došli su na utakmicu iako praktički do posljednjeg trena nisu znali u kojem sastavu će nastupati. Ima tu sjajni momaka, dobro su se držali u prvom poluvremenu, želim im svu sreću u nastavku sezone.”

RENATO SERDARUŠIĆ, IGRAČ CEDEVITE JUNIOR:

“Ove pripreme smo odlično odradili, cijela ekipa je radila marljivo da se spremimo što bolje za početak sezone. Bila je teška utakmica, kasnije smo počeli igrati kako treba, ali moramo još raditi. Idemo se sad odmoriti i spremiti se za sljedeću utakmicu, gostujemo u Splitu što nije lako gostovanje, ali idemo dati sve od sebe da upišemo pobjedu.”

ANTE SAMAC, TRENER BOSCA

“Čestitke Cedeviti Junior. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, radni i fizički dio je bio odličan te smo držali rezultat u neizvjesnosti. U trećoj četvrtini smo upali u crnu rupu te je fizička nadmoć Cedevite Junior došla do izražaja. Pred nama su tjedni i mjeseci rada te mislim da će se ova mlada ekipa iz utakmice u utakmicu dizati i biti sve bolja.”

DINO BUTORAC, IGRAČ BOSCA

“Vidi se razlika u kvaliteti. Mi se moramo što više i što bolje uigrati da budemo konkurentni ostalim ekipama. Imamo mladu ekipu i treba nam vremena. Nadam se da ćemo što prije ući u dobar ritam.”

Standings provided by Sofascore